Verkkouutiset

VR vähentää väkeä raskaalla kädellä

VR Group aloittaa yhteistoimintaneuvottelut jopa 570 työntekijän vähentämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

VR Group aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. VR:n alustavien arvioiden mukaan työtehtävien vähennystarve on enimmillään 570 henkilöä.

Neuvotteluissa käsitellään VR:n mukaan asiakaspalvelun tehostamista, mikä voi johtaa joidenkin asemien lipunmyynnin sulkemiseen.

Lisäksi uuden junakaluston ja liikennemuutosten myötä kunnossapidon tarve VR:n mukaan vähenee. Myös veturinkuljettajia tarvittaisiin aiempaa vähemmän.

Muutosten ja yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on yhteensä noin 2 800 henkilöä matkustaja-liikenteestä, junien kunnossapidosta, junaliikennöinnin yksiköstä sekä Avecralta.

Neuvottelut eivät koske matkustajaliikenteen lähiliikennettä, VR-konsernin keskitettyä hallintoa, VR Trackia, VR Transpointia eikä Pohjolan Liikennettä.

VR muistuttaa, että konsernissa on käytössä laajennettu muutosturva, jolla tuetaan toimenpiteiden kohteeksi joutunutta henkilöstöä.

Neuvottelujen kesto on enintään kolme kuukautta. Muutokset on tarkoitus toteuttaa tämän ja ensi vuoden aikana.

VR Groupin liikevaihto oli toisella vuosineljänneksellä 305,9 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto laski VR:n mukaan 8,5 prosenttia. Tulos laski vuodentakaisesta 14,3 miljoonasta 6,1 miljoonaan euroon.

VR odottaa koko vuoden vertailukelpoisen liikevaihdon laskevan, ja sen seurauksena myös tuloksen heikkenevän huomattavasti viime vuodesta.

Lue myös:

Työministeri: VR irtisanoo – työllisyystilanne heikentynyt nopeasti

Ammattiliitot tyrmistyivät VR:n jätti-irtisanomisaikeista

Harry Wallin: VR:n johto epäonnistunut täydellisesti tehtävässään

”Säästöjen repiminen VR:n työntekijöiden selkänahasta kohtuutonta”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)