Verkkouutiset

Metallin tilaukset kasvoivat – paperin laskivat

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa 6,9 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tammi-helmikuussa tilaukset nousivat 1,3 prosenttia edellisvuodesta.

Uusien tilausten arvo kasvoi päätoimialoista eniten metalliteollisuuden toimialalla, jolla kasvua oli 14,3 prosenttia verrattuna vuoden 2013 helmikuuhun. Tekstiiliteollisuudessa tilaukset kasvoivat 2,2 prosenttia.

Kemianteollisuudessa tilaukset vähenivät prosentin ja paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla 8,8 prosenttia vuoden takaisesta.

Vientiteollisuus tarraa vihdoin markkinoiden kasvuun

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäen mukaan uusien tilausten nousu kertoo suomalaisen vientiteollisuuden vihdoin pääsevän mukaan maailmanmarkkinoilla virinneeseen kasvuun.

Hänen mielestään erityisesti metalliteollisuuden tilausten trendin nousu kertoo positiivisesta kehityksestä maailmantalouden heikosta investointikysynnästä kärsineellä vientisektorilla.

– Tilastolliset vaihtelut ovat toki suuria ja uusien tilauksien virran täytyy kasvaa vielä monta kuukautta, jotta itse tuotanto lähtee voimakkaampaan nousuun, Kuoppamäki muistuttaa.

Teollisuustuotanto reagoi viiveellä uusien tilausten määrään ja teollisuuden tilauskanta on edelleen varsin ohut.

– Tuotantoluvut ovatkin linjassa maanantaina julkaistun tullin vientitilaston kanssa. Talouskäänne parempaan näyttää siis viimein orastavan, mutta työllisyyskehitys seuraa muuta taloutta usein viiveellä ja kotimarkkinakysyntä näyttää edelleen vaimealta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)