Verkkouutiset

Vapaavuori väläyttää valtion lisärahoitusta Talvivaaralle

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mukaan Talvivaaraan toiminnan jatkamisen edellytyksenä on ratkaisu, jossa yksityiset toimijat osallistuvat valtion kanssa yhtäläisellä tavalla lisärahoituksen toteuttamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vapaavuori sanoo yhtiön kassan koko vuoden kestäneen hupenemisen johtaneen tilanteeseen, jossa sen toiminnan jatkuvuus edellyttää Talvivaaran ilmoituksen mukaisesti erityistoimia.

Hänen mukaansa valtiolla on omistajapohjasta riippumaton, huomattavasti laajempi intressi yhtiön suhteen. Valtio on Talvivaran ylivoimaisesti suurin omistaja sijoitusyhtiönsä Solidiumin kautta. Omistusosuus on nyt 16 prosenttia.

– Talvivaara on merkittävä työllistäjä sekä suoraan että välillisesti. Yhtiöllä on iso alueellinen ja elinkeinopoliittinen merkitys. Tämän ohella yhtiön toiminnalla on tunnettuja erittäin merkittäviä ympäristöllisiä ulottuvuuksia. Kaikki tämä huomioon ottaen on luonnollista, että valtiovalta on tarkasti ja huolellisesti seurannut yhtiön tilan kehittymistä ja myös ottanut osaa sitä koskeviin erilaisiin keskusteluihin yhtiön ilmoituksen käynnissä olevista rahoitusneuvotteluista, Vapaavuori toteaa..

Hän sanoo valtion osallistuvan aktiivisesti neuvotteluihin, joiden tavoitteena on löytää yhtiön toiminnan jatkumisen sekä ympäristöllisten riskien hallinnan turvaava rahoitus.

– Edellytyksenä on markkinaehtoinen ratkaisu, jossa yksityiset toimijat osallistuvat valtion kanssa yhtäläisellä tavalla rahoitusratkaisun toteuttamiseen. Kuten yhtiö itsekin toteaa, varmuutta tällaisen ratkaisun löytymisestä ei ole.

Vapaavuori toteaa, että erityisesti Talvivaaran roolista julkisesti noteerattuna pörssiyhtiönä seuraa, ettei valtio voi tätä yksityiskohtaisemmin kommentoida yhtiön tilaa, käynnissä olevia rahoitusneuvotteluja tai ylipäänsä valtion roolia yhtiön tulevaisuutta koskevissa kysymyksissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)