Verkkouutiset

”Päivänselvä juttu” – julkisen palkkakehityksen oltava yksityistä maltillisempaa

Nokian hallituksen puheenjohtajan Risto Siilasmaan mukaan Suomessa tarvitaan tosiasioiden tunnustamista ja rohkeita päätöksiä, jotta julkisen sektorin velkaantuminen ja huoltosuhde tasapainottuvat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On päivän selvää, että julkisen sektorin palkkakehityksen on oltava yksityisen sektorin palkkakehitystä maltillisempaa , Siilasmaa sanoi elinkeinoministeriön järjestämässä Selkärankaseminaarissa keskiviikkona.

Siilasmaan mukaan julkisen sektorin palkkojen kehitys suhteessa yksityisen sektorin palkkoihin määrää sen, lähteekö julkisen sektorin velka suhteessa bruttokansantuotteeseen kasvamaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jos yksityisen sektorin palkat kehittyvät nopeammin, yhden yksityisellä sektorilla työskentelevän henkilön täytyy kustantaa harvemman suomalaisen elämää, koska hän ansaitsee enemmän ja maksaa enemmän veroja.

– Jos julkisen sektorin palkat nousevat nopeammin, tarvitaan entistä enemmän yksityisen sektorin työpaikkoja, jotta tämä voidaan kustantaa.

Siilasmaa pohti myös, miten kielipolitiikan avulla voitaisiin mahdollisesti parantaa Suomen tilannetta.

– Entäpä jos Suomessa julistettaisiin englannin kieli viralliseksi kieleksi? Miten se vaikuttaisi siihen, miten Suomea tarkastellaan ulkomailla?

– Jos esimerkiksi huippuosaaja miettii, tulisiko suomalaiseen yhtiöön töihin Suomeen, minkälaista on tuoda tänne oma perhe. Jos englanti on virallisena kielenä, monet huolet häviävät heti. Sillä olisi valtava symbolinen vaikutus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)