Verkkouutiset

Päivittämättömät ohjelmistot yhä ongelma yrityksille

F-Securen mukaan päivittämättömiin ohjelmistoihin kohdistetut hyökkäykset ovat edelleen yrityksille merkittävä uhka.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tieturvayhtiö F-Securen mukaan yli 70 prosenttia yrityksistä on päivittämättömien ohjelmistojen haavoittuvuuksiin kohdistettujen hyökkäysten kohteena.

Yhdysvaltalaisviranomainen Cert-US julkaisi hiljattain varoituksen, jonka mukaan jopa 85 prosenttia kohdistetuista hyökkäyksistä on torjuttavissa yksinkertaisilla turvatoimilla, kuten varmistamalla ohjelmistojen tietoturvapäivitykset.

Tästä huolimatta monet yritykset eivät huomioi ohjelmistopäivitysten merkitystä. F-Securen tekemän tutkimuksen mukaan vain 27 prosentilla yrityksistä oli käytössä ohjelmistopäivitystyökalu.

Esimerkiksi Ranskassa vain 15 prosenttia yrityksistä käytti hallinnointityökalua ohjelmistopäivityksiin. Pohjoismaisista yrityksistä 46 prosenttia käytti päivityksiä helpottavaa ratkaisua, minkä ansiosta niillä on huomattavasti paremmat valmiudet suojata omaisuuttaan.

F-Secure vanhemman tutkijan Timo Hirvosen mukaan yritysten suhtautuminen ohjelmistopäivityksiin osoittaa, miten huonosti he ovat perillä nykypäivän uhista.

– Ohjelmistojen päivittäminen on jonkinlainen yritysten kipupiste. He olettavat päivitysten rikkovan sovelluksia tai ohjelmistoja, vaikka asia on toisinpäin. Rikolliset luottavat siihen, etteivät ihmiset tee tietoturvapäivityksiä ja kehittävät erilaisia taktiikoita haavoittuvuuksien hyväksikäyttämiseksi, hän sanoo.

Flash-haavoittuvuuksiin kohdistetut hyökkäykset ovat F-Securen raporttien mukaan lisääntyneet 82 prosenttia viime heinäkuussa julki tulleen Hacking Team -tietomurron jälkeen.

Hirvonen toteaa, että tämän kaltaisten aktiviteettien suuri määrä osoittaa, miten tärkeää on huolehtia tietoturvasta ja mikä merkitys ajoissa ja säännöllisesti tehdyillä ohjelmistopäivityksillä on.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)