Verkkouutiset

McDonald’sin ex-toimitusjohtaja: 15 dollaria tunnilta työntekijälle on liikaa, robotit tilalle

Hampurilaisketju McDonald'sin entinen toimitusjohtaja ei näe tulevaisuudessa enää tarvetta ravintolan työntekijöille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– On halvempaa ostaa 35 000 dollarin robottikäsi kuin palkata tehoton työntekijä 15 dollarilla tunnissa laittamaan ranskalaisia perunoita pussiin, hampurilaisketjun ex-toimitusjohtaja Ed Rensi sanoi Fox Businessille.

Rensin mukaan robottien tulo aiheuttaa tulevaisuudessa Yhdysvalloissa ennenäkemättömän työpaikkojen kadon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kyse on 15 dollarin minimipalkkavaatimuksesta tunnissa, jota pikaruokaketjujen työntekijät vaativat kampanjoissaan. Useat yritykset ovat jo alkaneet korvata työntekijöitä roboteilla.

Yhdysvaltojen tilastoviranomaisen mukaan 1,3 miljoonaa ihmistä saa tällä hetkellä 7,25 dollarin nykyisen minimipalkan tunnilta työstään. Lisäksi 1,7 miljoonaa ihmistä saa vähemmän palkkaa kuin minimipalkka edellyttäisi.

Rensin mukaan kyse ei ole vain pikaruokabisneksestä. Franchising on paras bisnesmalli Yhdysvalloissa. Sen onnistuminen riippuu vähän koulutettujen ihmisten taitojen kasvamisesta.

– Jos ihmisiä ei saa töihin järkevällä palkalla, sitten pitää hankkia koneet tekemään työt. Siinä on kyse puhtaasti järjenkäytöstä, Rensi sanoi.

Rensi ehdotti haastattelussa Yhdysvaltoihin usean minimipalkan mallia.

– Jos olet lukiossa, saat opiskelijan palkan. Jos olet aloittava työntekijä, sen pitää olla eri palkkataso. Minusta osavaltioiden pitäisi hallinnoida tätä, koska siellä tiedetään paljon enemmän siitä, mitä ruohonjuuritasolla tapahtuu kuin kukaan Washington D.C.:ssä tietää, Rensi sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)