Verkkouutiset

”Käsittämätöntä puhetta” – ay-johtajan ehdotus yrittäjäpassista raivostuttaa

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala pitää puheita yrittämisen ehtojen kiristämisestä ala-arvoisina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala ampuu alas vaatimukset erillisestä yrittäjäpassista.

– Kesäpuheet ovat nyt saavuttaneet uskomattoman tason. En voi käsittää, että vielä tänä päivänä kuullaan näitä yrittämiseen liittyviä estämisyrityksiä, Kujala ihmettelee Verkkouutisille.

Palvelualojen ammattiliton varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen esitti Porin Suomi-Areenalla, että Suomessa pitäisi tiukentaa ehtoja, joilla yritystoimintaa voidaan harjoittaa. Yritystoiminnan harjoittaminen pitäisi hänen mielestään olla mahdollista vain henkilöillä, jotka voivat osoittaa hallitsevansa yritystoimintaan liittyvät velvoitteet ja vastuut. Näin voitaisiin kitkeä Julkusen mukaan alipalkkausta ja harmaata taloutta.

– Tällaisen osaamisen todistaminen takaisi silloin yritykseen palkattaville työntekijöille turvatumman työsuhteen, jossa työntekijä tietää yrityksen taloudellisesta ja toiminnallisesta tilanteesta ja hänen työehtonsa ja palkkansa ovat oikeat, Julkunen perusteli.

Kujala huomauttaa, että esimerkiksi ravintola-alalla, jota Julkusen PAM edustaa, sääntelyä on lisätty koko ajan. Yrityksen perustaminen on Kujalan mukaan hankaloitunut. Suuntaa pitää muuttaa.

– Emme tarvitse yhtään uusia rajoituksia, normeja tai sääntöjä. Tarvitsemme rohkeita yrittäjiä ja uusia työpaikkoja. Nämä ovat käsittämättömiä puheita.

Suomen Yrittäjissä on pantu merkille, että PAM käy valtakunnallista kampanjaa nuorten työntekijöiden oikeuksien parantamiseksi.

Anssi Kujalan mukaan kampanjassa on negatiivinen sävy.

– En ymmärrä lainkaan, että PAM on näemmä valinnut tämän kesän teemakseen nuoria työllistävien yrityksien moittimisen. Tämä kaikki samaan aikaan, kun Suomessa kannetaan huolta nuorten syrjäytymisestä, työpaikkojen luomisesta ja panostetaan nuorisotakuuseen.

Julkusen ehdotus on saanut aikaan vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa. Osa keskustelijoista ehdottaa myös ay-johtajille yrittäjäkurssin käymistä – pienen vinoilun merkeissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)