Kiina ohittanut USA:n maailman suurimpana taloutena

Ensimmäistä kertaa Yhdysvallat ei ole enää maailman suurin talous. Kiina on nyt virallisesti ohittanut USA:n, kertoo Foxnews.

  • LKS 20080810 - Chinese flags wave next to The Great Wall at Badaling during the Men's Road Race in the Beijing Olympic Games 2008 on August 9th, 2008. LEHTIKUVA Heiko Junge

    Kiina on virallisesti ohittanut USA:n maailman suurimpana taloutena.

    ()

Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n uusimpien tilastojen mukaan Kiinan tavaroiden ja palveluiden tuotanto on reaaliarvossa tänä vuonna 1760 miljardia dollaria, kun Yhdysvaltojen reaalinen taloustuotanto on vain 1740 miljardia dollaria.

Kun taloutta mitataan todellisella ostovoimalla, Kiinan tuotanto käsittää 16,5 prosenttia maailman taloudesta. Yhdysvaltojen osuus on tällä hetkellä 16,3 prosenttia.

Kiinan talouskasvu on ollut hyvin nopeaa. Vielä 14 vuotta sitten Yhdysvallat tuotti noin kolme kertaa niin paljon kuin Kiina.

Kiina on silti vielä hyvin kaukana maailman rikkaimman valtion tittelistä: Kiinan BKT on yhä vähemmän kuin yksi neljäsosa Yhdysvaltojen tasosta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.