Verkkouutiset

Kiinassa osakeluisu jatkuu – jo 700 yhtiötä pyytänyt kaupankäynnin keskeyttämistä

Osakekurssit laskivat Manner-Kiinassa tiistaina edelleen huolimatta valtion toimista kiihtyneen markkinatilanteen rauhoittamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtio on yrittänyt rauhoittaa osakemarkkinoita tukitoimilla Kiinassa. Rahastoihin on sijoitettu suuria summia käytettäväksi osakemarkkinoiden tukemiseen ja indeksifutuurien päivittäistä kauppaa on rajoitettu.

Tukitoimista huolimatta Sanghain pörssi laski tiistaina 1,5 prosenttia. Kesäkuun alkupuolen huippuluvuista kurssit ovat tulleet alas jo 28 prosenttia.

Paikallisten tietojen mukaan yli 200 yhtiöitä olisi keskeyttämässä kaupankäyntiä osakeillaan suojautuakseen laskevilta markkinoilta.

Amerikkalaisen CNBC:n mukaan yli 700 kiinalaisyhtiötä on pyytänyt kesäkuun 12. päivän jälkeen kaupankäynnin keskeytystä Sanghain ja Shenzenin pörsseissä. Määrä on neljännes näihin pörsseihin listatuista yhtiöistä.

OECD:n tämänvuotisen Kiina-raportin mukaan luotonannon nopea kasvu on herättänyt huolta maan rahoitusmarkkinoiden vakaudesta.

Hong Kongissa kurssit laskivat tiistaina 0,8 prosenttia, mutta Aasian markkinoilla sen sijaan kurssit vahvistuivat tiistaina, esimerkiksi Tokio nousi 1,3 prosenttia.

(BBC, CNBC, Kauppalehti, OECD)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)