Verkkouutiset

Julkisen sektorin velka nousi 110,2 miljardiin euroon

Julkisyhteisöjen nimellishintainen sulautettu velka kasvoi vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä 4,6 miljardia euroa ollen vuoden lopussa 110,2 miljardia euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vuoden takaiseen verrattuna julkisyhteisöjen – valtio, kunnat, eläkerahastot – velka on kasvanut yhteensä 7 miljardia euroa. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen julkisyhteisöjen velan neljännesvuositilastosta.

Viime vuoden viimeisen neljänneksen aikana valtion velka kasvoi 3,6 miljardia euroa ja oli neljänneksen lopussa 98,9 miljardia euroa.

Paikallishallinnon eli kuntien ja kuntayhtymien velka kasvoi viimeisen neljänneksen aikana 0,9 miljardia euroa lähinnä pitkäaikaisen lainakannan kasvaessa. Vuoden lopussa paikallishallinnon velka oli yhteensä 15,8 miljardia euroa.

Julkisyhteisöjen sulautettu velka saadaan vähentämällä julkisyhteisöihin luettavien yksiköiden väliset velat sulauttamattomasta bruttovelasta. Tästä syystä julkisyhteisöjen velka on pienempi kuin sen alasektoreiden yhteenlasketut velat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)