Verkkouutiset

Japanin kauppatase romahti

Japanin kauppataseen alijäämä on nelinkertaistunut. Vienti ei vedä ja maa on yhä enemmän tuontienergian varassa sen suljettua ydinreaktorinsa 2011 tsunamin jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Japanin kauppataseen alijäämä on nelinkertaistunut vuodentakaisesta, kertoo BBC. Osaltaan asiaan on vaikuttanut myös heikentynyt valuutta. Alijäämä oli maaliskuussa 14 miljardin dollarin luokkaa. Tuonnin kokonaismäärä on noussut 18,1 prosenttia, siinä missä viennin kasvu on jäänyt kymmenesosaan.

Japani sulki kaikki ydinreaktorinsa 2011 tsunamin jälkeen, mikä on johtanut tuontienergian kasvun nousuun. Esimerkiksi nestekaasun tuonti yksistään nousi 8 prosenttia. Samanaikaisesti energiasta myös maksetaan enemmän, sillä maan valuutan arvo on laskenut vuodessa lähes 10 prosenttia suhteessa Yhdysvaltain dollariin.

Kehityksen myötä myös keskustelu reaktoreiden uudelleenkäynnistämisestä on kasvanut, sillä se parantaisi kauppatasetta energian osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)