Verkkouutiset

Hätkähdyttävä tilasto: Varakkaat nostavat Kreikan sosiaalituet

Hyvätuloiset nostavat valtaosan Kreikan sosiaalituista, kun taas pienituloisille tukia maksetaan kitsaasti, kertoo OECD:n tilasto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikkalaisten rikkain viidennes nostaa kolmasosan kaikista Kreikan sosiaalituista. Kreikkalaisten köyhin viidennes puolestaan saa samoista tuista vain noin kahdeksan prosenttia.

Tilaston on julkaissut EU-politiikkaa seuraava Politico.eu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Saman tilaston mukaan Suomessa rikkain viidennes saa noin 17 prosenttia sosiaalituista ja köyhin viidennes noin 25 prosenttia.

Australiassa pienituloisin viidennes saa yli 40 prosenttia tuista, kun taas hyvätuloisimmille niitä ei makseta juuri lainkaan. Turkissa puolestaan köyhimmille ei makseta juuri mitään, kun taas varakkaimmat nostavat 40 prosenttia tuista.

Tilasto on vuodelta 2011. Se ei kerro kuinka suuria eromääräisiä sosiaalitukia eri maissa maksetaan, vaan ainoastaan sen, millä tavalla tukisumma jakautuu eri kansanosien kesken.

Kreikka on luvannut leikata julkisia menoja vastineeksi siitä, että euromaat ja Kansainvälinen valuuttarahasto lainaavat sille lisää rahaa. Kreikka on pyytänyt euromailta 50 miljardin euron lainapakettia. Kreikka on saanut tukilainaa viiden vuoden aikana jo yli 200 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)