Verkkouutiset

”Vanhat asenteet ja pinttyneet rutiinit ovat suurin este digitaalisuuden etenemiselle”

Kansantalouden monia ongelmia voitaisiin hoitaa nostamalla Suomi takaisin digikehityksen kärkijoukkoon, esitetään Elinkeinoelämän keskusliiton digipamfletissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Elinkeinoelämän keskusliitolle EK:lle digipamfletin kirjoittanut viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner arvioi digitalisaation lisäävän tuottavuutta, parantavan palvelua ja tuovan lisää työtä.

Jungnerin mielestä huomio pitää suunnata digitalisaation valtaviin mahdollisuuksiin eikä uhkakuvien maalailuun. Suomen kansantalouden monia ongelmia voidaan hänen mukaansa hoitaa nostamalla Suomi takaisin digikehityksen kärkijoukkoon. 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Vaikka olemme jääneen kehityksestä jonkin verran jälkeen, Suomella on edelleen loistava tilaisuus nousta yhdeksi digikehityksen voittajista. Kärkeen kannattaa pyrkiä, sillä tuottavuushyöty on lukuisia miljardeja ja lisäksi tulevat moninaiset bisnesmahdollisuudet, Jungner kertoo EK:n tiedotteessa.

Hänen mukaansa suurin este digitaalisuuden etenemiselle on vakiintunut tapamme toimia eli vanhat asenteet ja pinttyneet rutiinit. Digitalisaatiosta saadaan hänen mielestään paras hyöty, kun yhteiskunnan kaikki prosessit suunnitellaan kokonaan uudella digitaalisuuteen sopivalla tavalla. Lisäksi tarvitaan kokeiluja, eikä loppuun saakka hiottuja täydellisiä suunnitelmia.

– Digitalisaatio korjaa Suomen perinteisiä heikkouksia. Etäisyys maailmanmarkkinoihin kutistuu, ja tarjolla ovat pienen kotimarkkinan sijaan verkostoituneen maailman laajat markkinat. Työn määrä kasvaa, vaikka digitalisaatio vauhdittaakin rakennemuutosta, Jungner kuvailee.

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies perää Suomelle kunnianhimoista ja rohkeaa digistrategiaa. Esimerkiksi julkisella sektorilla digitaalisuus antaisi hänen mielestään valtavan mahdollisuuden tuottavuuden parantamiseen.

– On asetettava niin kunnianhimoiset tavoitteet, että niiden saavuttaminen pakottaa kokonaan uudenlaisiin toimintatapoihin ja prosesseihin. On arvioitu, että yksistään sote-palveluissa digitalisoinnin tuottavuushyöty voi olla jopa 20–30 prosenttia pitkällä aikavälillä, Häkämies korostaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)