Verkkouutiset

Digita: Viestintäviraston sääntelypäätös on tehty virheellisin perustein

Verkko-operaattori Digita ei ole tyytyväinen Viestintäviraston päätökseen, jonka mukaan sillä on huomattava markkinavoima.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Langattomien viestintäverkkojen operaattori Digita kertoo valittavansa korkeimpaan hallinto-oikeuteen Viestintäviraston päätöksestä, joka määrää yhtiön palveluille entistä voimakkaampaa ennakkosääntelyä.

Viestintävirasto teki 24. huhtikuuta päätöksen, jonka mukaan Digitalla on huomattava markkinavoima antennipaikkaan ja -kapasiteettiin pääsyn, televisiolähetyspalvelujen ja valtakunnallisten radiolähetyspalvelujen tarjoamisessa.

Viraston mukaan päätöksen myötä sääntelyn painopiste siirtyy televisio- ja radiolähetyspalvelujen sääntelystä lähetysverkon sääntelyyn

Digitan mukaan sääntelyssä ei ole otettu huomioon nykyistä markkinatilannetta lainkaan.

– Viestintävirasto katsoo virheellisesti, että Digitalla on sadan prosentin markkinaosuus televisio- ja radiopalveluiden markkinalla. Puutteellisen markkina-analyysin johdosta virasto päätyi virheellisesti esittämään ennakkosääntelyä vain ja ainoastaan Digitalle. Tämän lisäksi Viestintävirasto ei ole tehnyt Euroopan komission suosittamia lisäselvityksiä riittävässä laajuudessa, kertoo Digitan toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström yhtiön tiedotteessa.

Digita hallinnoi maanpäällisiä radio- ja televisioverkkoja. Yhtiön asiakkaita ovat tv- ja radioyhtiöt sekä mobiili- ja laajakaistaoperaattorit.

Verkkosivuillaan Digita kertoo, että sillä on ainutlaatuinen tehtävä Suomessa. Ainoana koko maan kattavan infrastruktuurin tarjoajana sen ainutlaatuiset yhteydet tavoittavat 99,9 prosenttia suomalaisista.

Digitan omistaa First State Investments, joka on osa Commonwealth Bank of Australian varainhoitoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)