Auton osto ulkomailta vaatii tarkkuutta - ECC-net tarjoaa neuvoja

Autokuume iskee usein keväällä. Kuluttaja saattaa suunnata katseensa tietyn mallin, hinnan tai valinnanvaran perusteella myös ulkomaille, mutta siellä auton ostoon liittyy omat niksinsä.

  • LKS 20140715 Käytettyjä autoja autokaupan pihassa Tuusulassa 14. heinäkuuta 2014. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Käytettyjä autoja autokaupan pihassa Tuusulassa.

    ()

Auton osto ulkomailta vaatii kuluttajalta tarkkuutta, hyvää etukäteisperehtymistä ja annoksen rohkeutta.

Euroopan kuluttajakeskusten verkoston ECC-Net, kertoo, mihin seikkoihin autokauppaa tehdessä ja kauppakirjaa allekirjoitettaessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Euroopan kuluttajakeskusten verkoston 29 jäsentä kokosivat Ranskan johdolla laajan raportin, jossa keskitytään muun muassa näihin kysymyksiin ennen auton ostamista, kaupanteon hetkellä sekä sen jälkeen.

Englanninkielisen raportin lisäksi ECC-Net kotisivuilla on tarjolla on lyhyempi yhteenveto neuvoista sekä auton osto- ja rekisteröintipaikkaan perustuvat maakohtaiset vinkkilistat.

Lisäksi Suomessa auton verotukseen, katsastukseen ja rekisteröintiin liittyvissä kysymyksissä antavat tietoa Suomen Tulli, katsastustoimipaikat sekä Liikenteen Turvallisuusvirasto TRAFI.

Linkkejä:

Euroopan maakohtaiset vinkkilistat auton osto- ja rekisteröintimaan mukaan (englanniksi).

Summary (0,5 MB, pdf): Cross-border car purchases - What to look out for when you’re bargain hunting. ECC-Net Joint Project 2015.

Report (16 MB, pdf): Cross-border car purchases - What to look out for when you’re bargain hunting. ECC-Net Joint Project 2015.

Käytetyn auton osto ulkomailta, yleistietoa ecc.fissä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.