Verkkouutiset

Nyt asuntohinnat laskevat myös pääkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun ja muun Suomen asuntohintojen erkaantuminen toisistaan päättyi loppukesällä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat syyskuussa vuodentakaisesta pääkaupunkiseudulla 1,7 prosenttia ja muualla Suomessa 2,1 prosenttia, käy ilmi Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Edellisestä kuukaudesta hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla 1,3 prosenttia ja muualla Suomessa 1,2 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Danske Bankin ekonomisti Juhana Brotherus muistuttaa, että asuntojen hinnat ovat polkeneet toista vuotta likimain paikallaan kasvukeskusten hintojen hienoisesti noustessa ja muuttotappioalueilla hintatason hiipuessa.

Loppukesällä erkaantuminen kuitenkin hänen mukaansa tasoittui. Tilastokeskus kertoo hintojen laskeneen heinä-syyskuussa edellisestä vuosineljänneksestä pääkaupunkiseudulla 1,3 prosenttia, mutta muualla Suomessa vain 0,2 prosenttia.

Brotherus huomauttaa lisäksi, että hintojen pitäessä aiemmin pintansa on raju pudotus nähty asuntojen kauppamäärissä.

– Tammi-syyskuussa kauppamäärät hiipuivat noin 8 prosenttia vuoden takaisesta, vaikka jo viime vuosi oli poikkeuksellisen heikko asuntokauppavuosi. Tänä vuonna kauppamäärät voivat jäädä jopa 10 000 asunnon päähän normaalista tasosta, Brotherus kertoo pankin tiedotteessa.

Brotherus ei myöskään odota asuntomarkkinoilla käännettä parempaan, ennen kuin työllisyys toipuu ja kotitalouksien luottamus piristyy.

– Odotamme asuntojen hintojen laskevan puoli prosenttia tänä ja ensi vuonna vaisun talouskehityksen pitkittyessä, hän kertoo Danske Bankin arviosta.

Syyskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 192 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 546 euroa ja muualla Suomessa 1 661 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)