Verkkouutiset

EU:n uudesta energiantuotannosta 72 prosenttia uusiutuvaa energiaa

EU:n alueella vuoden 2013 uudesta energiantuotantokapasiteetista yli 70 prosenttia oli uusiutuvaa energiaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nykyisin maailman energiankulutuksesta noin viidesosa täytetään uusiutuvalla energialla. Vuoden 2013 aikana käyttöön otetusta uudesta energiantuotanto-kapasiteetista yli puolet (56 prosenttia) oli uusiutuvan energian tuotantoa.

Uusiutuvan energian vuosikatsaus Renewables 2014 Global Status Report julkaistiin kesäkuussa 2014. Raportti osoittaa, että määrällisesti eniten uusiutuvaa energiaa tuotetaan Kiinassa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Kanadassa ja Saksassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kiinan vuoden 2013 uudesta energiantuotanto-kapasiteetista uusiutuviin energianlähteisiin perustuvan tuotannon osuus oli suurempi kuin fossiilisiin tai ydinvoimaan perustuvan tuotannon.

EU:n alueella vuoden 2013 uudesta energiantuotantokapasiteetista yli 70 prosenttia (72 %) oli uusiutuvaa energiaa. Tuulivoimalla tuotettiin vuonna 2013 yli 30 % Tanskan sähköntarpeesta ja yli 20 % Espanjan sähköntarpeesta, Italiassa puolestaan aurinkosähköllä tuotettiin melkein 8 % koko vuoden 2013 sähköntarpeesta.

Raportin mukaan vuonna 2013 arviolta 6,5 miljoonaa ihmistä työskenteli uusiutuvan energian parissa suoraan tai välillisesti.

Vuonna 2013 asennettiin maailmassa ensimmäisen kerran enemmän aurinkosähkökapasiteettia kuin tuulivoimakapasiteettia. Vuoden 2013 uudesta uusiutuvan energian tuotannosta kolmasosa oli aurinkosähköä. Aurinkosähkökapasiteettia lisättiin eniten Kiinaan, jonne asennettiin noin kolmasosa maailman uudesta aurinkosähkökapasiteetista. Seuraavaksi eniten aurinkosähköä asennettiin Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Tekemistä uusiutuvan energian edistämisessä on paljon, mutta uusia ennätyksiäkin syntyy jatkuvasti. Esimerkiksi uusiutuviin energianlähteisiin perustuva sähköntuotanto kasvoi maailmassa kahdeksan prosenttia vuoden 2013 aikana.

Kehitysmaat ovat uusiutuvan energian edistämisessä edistyksellisempiä kuin teollisuusmaat. Teollisuusmaissa uusiutuvan energian etenemistä haittaa energiapolitiikan epävarmuus. Maat, jotka bruttokansantuotteeseen suhteutettuna investoivat eniten uusiutuvan energian lisäämiseen olivat vuonna 2013 Uruguay, Mauritius ja Costa Rica.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)