Verkkouutiset

Kokoomuksen Rydman: Komission suunnitelmat nakertavat koko EU:n uskottavuutta

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman katsoo, että Euroopan komission aikeet luopua Dublin-asetuksesta vaarantavat koko EU:n uskottavuuden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Dublin-asetuksen mukaan turvapaikkaprosessista vastaa se EU-jäsenvaltio, johon turvapaikanhakija ensimmäisenä saapuu. Komission suunnitelmista uutisoi talouslehti Financial Times.

– Jos haluamme säilyttää vapaan liikkuvuuden EU:n sisällä, sen edellytyksenä on tehokas ulkorajavalvonta. Ilman Dublin-asetusta jäsenmaille muodostuu epäterve kannustin ummistaa silmät alueittensa läpi kulkevilta ihmismassoilta ja siirtää turvapaikkakustannukset naapurin puolelle. Tällainen moraalikato olisi kohtalokasta koko unionin olemassaololle, Wille Rydman varoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hänen mukaansa Euroopan unioni on jo pidemmän aikaa vaarantanut oman olemassaolonsa pohjaa vesittämällä keskeisimpiä sopimuksiaan.

Rydman toteaa, että EU:lle on tuntunut muodostuneen vakiintunut, myrkyllinen toimintamalli.

– Ensin todetaan, että yhteinen unioni edellyttää yhteisiä pelisääntöjä. Kun sovittua pelisääntöä ei noudateta, jätetään laiminlyönti sanktioimatta ja annetaan ongelman laajeta hallitsemattomaksi. Ja kun tilanne on jo räjähtänyt käsiin, rientää komissio hätiin ja esittää aiemmin välttämättömiksi todettujen yhteisten pelisääntöjen vesittämistä, Rydman suomii.

Hänen mukaansa taakanjakomekanismista ei koskaan voi olla ulkorajoilla tapahtuvan turvapaikanhakijarekisteröinnin korvaajaksi.

– On päätön ajatus, että lennättäisimme turvapaikanhakijoita ympäri maanosan pelkkää turvapaikkahakemuksen käsittelyä varten. Se on silkkaa resurssien haaskuuta tarpeettomaan siirtelyyn Euroopan sisällä sellaisten ihmisten kohdalla, jotka eivät ehkä ole edes saamassa turvapaikkaa, Rydman toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)