Verkkouutiset

Vasemmistoliitto väläyttää sähköverkkojen ottamista takaisin yhteiskunnalliseen omistukseen

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on tehnyt toimenpidealoitteen, jossa vaaditaan hallitukselta pikaisia toimia sähkön siirtohintojen kohtuullistamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toimenpidealoitteessa listataan joukko keinoja, joilla hintoja voitaisiin hillitä. Vasemmistoliitto esittää muun muassa korotuskattoa siirtohinnoille, energiamarkkinaviraston valvontakauden lyhentämistä ja joustavoittamista sekä sallitun voittoasteen rajoittamista ja veronkiertoon puuttumista.

– Jos nämä toimet eivät tuota tulosta, on sähköverkot otettava takaisin yhteiskunnalliseen omistukseen, sanoo vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen.

Hänen mielestään nyt nähdyt korotukset ovat vahingollisia ihmisten tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden, ja myös koko kansantalouden kannalta.

– Sähköverkko, samoin kuin vesijohdot ja tiet, ovat perusinfrastruktuuria, joka kuuluu jokaiselle ihmiselle. Ylisuurten voittojen tekeminen niillä ei ole hyväksyttävää. Yksityisiä verkkoyhtiöitä on valvottava tarkasti, jotta monopoliasemaa ei käytetä väärin. Paras ratkaisu olisi ollut alun perinkin pitää ne yhteiskunnan omistuksessa, sanoo Pekonen.

Hän huomauttaa, että kun Fortumin sähköverkkojen myynnistä päätettiin joulukuussa 2013, oli vasemmistoliitto ainoa hallituspuolue, joka vastusti yksityistämistä ja esitti siitä luopumista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)