Verkkouutiset

Ekonomiliitto hermostui keskusteluun naisriskistä – ”Ei perustu faktoihin eikä palvele ketään”

Suomen Ekonomiliitto SEFE kiinnittää huomiota viime aikojen julkiseen keskusteluun siitä, että työntekijöinä naiset olisivat työnantajalle riski.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liiton mielestä riski on näissä keskusteluissa enimmäkseen liittynyt perheeseen ja perhevapaisiin.

– Tällaisen mielikuvan levittäminen ei perustu faktoihin eikä palvele ketään. Työnantajien olisi otettava naisten osaaminen käyttöön eikä vältellä heidän rekrytoimistaan, SEFEn tasa-arvoasioista vastaava asiamies Kosti Hyyppä sanoo.

Viimeaikaisen keskustelun myötä vahvistunut mielikuva vaikeuttaa SEFEn mielestä nuorten naisten työllistymistä etenkin töihin, joiden vaatimukset ja palkkaus vastaavat heidän osaamistaan.

Suurin este työelämän tasa-arvolle on SEFEn mukaan perhevapaiden ja muun perhevastuun epätasainen jakautuminen. Jos jakautumisongelma saataisiin korjattua, korjaantuisi automaattisesti myös vanhemmuuden kustannusten ja niin sanotun vauvariskin jakaantuminen.

SEFEn mukaan kustannukset eivät tutkitusti ole työnantajille merkittävin perhevapaisiin liittyvä ongelma. Suurempia ongelmia ovat avainhenkilöiden poissaolo, sijaisen löytäminen, töiden uudelleenjärjestely ja sijaisen kouluttaminen.

– Perhevapaiden kustannukset ovat vasta viidenneksi tärkein ongelma sekä suurilla että pienillä työpaikoilla. Suuremmat riskit, kuten avainhenkilön poisjäänti, sen sijaan saattavat toteutua kenen tahansa kohdalla, myös miesten, Hyyppä huomauttaa.

Olemassa olevien tilastojen perusteella ei SEFEn mukaan myöskään näytä siltä, että raskaana olevat sairastaisivat enemmän kuin työntekijät keskimäärin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)