Verkkouutiset

Yrittäjiä ei kutsuttu neuvotteluihin yhteiskuntasopimusta – ”Vain pöydässä olevat kantavat vastuun lopputuloksesta”

Laajan yrittäjäkentän poisjättäminen yhteiskuntasopimusneuvotteluista on Suomen Yrittäjien mielestä vakava puute.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Yrittäjiä ei ole kutsuttu alkavalle neuvottelukierrokselle yhteiskuntasopimuksesta, vaikka järjestö osallistui keväällä käytyihin ensimmäisiin sopimuksen syntymistä kartoittaviin neuvotteluihin.

– Yhteiskuntasopimusneuvotteluissa ei ole kysymys perinteisestä tuposta vaan maan kilpailukykyä ja työelämän rakenteita oleellisesti koskettavasta prosessista. Laajan yrittäjäkentän poisjättäminen tällaisista hallituksen vetämistä neuvotteluista on vakava puute, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen arvioi järjestön tiedotteessa.

Lähes kaikki uudet työpaikat ovat Suomen Yrittäjien mukaan viime vuosina syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Yli 60 prosenttia yritysten työpaikoista on pk-yrityksissä. Noin 90 000 työnantajayrityksestä yli 50 000 on Suomen Yrittäjien jäsenyrityksiä.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventauksen mukaan talouskasvu ja työllisyys ovat jatkossakin oleellisesti yrittäjien varassa. Siksi laajan yrittäjäkentän mukaan kutsuminen olisi ollut neuvottelujen sisällön kannalta tärkeää.

– Se, että yrittäjät eivät ole edustettuna neuvotteluissa ei valitettavasti korvaudu sillä, että järjestöämme mahdollisesti kuullaan prosessin aikana. On luonnollista, että vain pöydässä olevat kantavat vastuun lopputuloksesta, Järventaus huomauttaa.

Hallituksen asettama tavoite kilpailukyvyn parantamisesta viidellä prosentilla on Mäkysen ja Järventauksen mukaan koko maan kannalta tärkeä. Sen saavuttamiseksi tarvitaan heidän mielestään keinoja, joita ei suomalaisessa työmarkkinapolitiikassa ole ennen nähty, tinkimistä saavutetuista eduista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)