Verkkouutiset

IL: Enemmistö suomalaisista sallisi katupartiot

Kyselyn perusteella yli puolet suomalaisista vastustaa katupartioiden kieltämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehden teettämän kyselyn mukaan 57 prosenttia suomalaisista sallisi katupartiot.

Tutkimuksen mukaan katupartioiden kieltämistä vastustaa enemmistö vastaajista puoluetaustasta riippumatta. Vastaus muuttui, jos kysyttiin mielipidettä katupartioon, johon kuuluu äärioikeistolaisia tai rikostaustaisia henkilöitä. Tällöin enemmistö vastusti katupartioita.

Myös puoluetausta vaikutti kyselyn tulokseen. Perussuomalaiset vastustivat eniten katupartioiden kieltämistä. Sitä mieltä oli 71 prosenttia perussuomalaisista. Kokoomuslaisista 60 prosenttia ei halunnut kieltää katupartioita. Keskustalaisista 58 prosenttia ja SDP:n kannattajista 52 prosenttia vastusti katupartioiden kieltämistä.

Katupartiointia kannattivat vähiten vasemmistoliittolaiset ja vihreät, joista 49 prosenttia vastusti katupartioiden kieltämistä.

Tietoykkönen teki kyselyn 12.–14. tammikuuta haastattelemalla vastaajia puhelimitse ja tekemällä Internet-kyselyjä. Kyselyyn vastasi 1 000 äänestysikäistä suomalaista. Tutkimustuloksia painotettiin vastaamaan 18 vuotta täyttänyttä mannersuomalaista väestöä. Tutkimuksen virhemarginaaliksi ilmoitetaan enimmillään noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)