IL: Enemmistö suomalaisista sallisi katupartiot

Kyselyn perusteella yli puolet suomalaisista vastustaa katupartioiden kieltämistä.

  • LKS 20160115 Kyllikin siskot -ryhmän perustaja Niina Ruuska sekä muita kyllejä aloittamassa katupartiointia kauppakeskus Isossa Myyssä Joensuussa 15. tammikuuta 2016. Kyllikin siskot -ryhmä aloitti katupartiointoimintansa tänään Joensuussa. Partioinnin tarkoituksena on lisätä kaikkien kaupunkilaisten turvallisuuden tunnetta ja autetaan pulassa olevia ihmisiä STR / LEHTIKUVA Minna Raitavuo

    Kyllikin siskot -niminen ryhmä aloitti perjantaina katupartioinnin Joensuussa.

    ()

Iltalehden teettämän kyselyn mukaan 57 prosenttia suomalaisista sallisi katupartiot.

Tutkimuksen mukaan katupartioiden kieltämistä vastustaa enemmistö vastaajista puoluetaustasta riippumatta. Vastaus muuttui, jos kysyttiin mielipidettä katupartioon, johon kuuluu äärioikeistolaisia tai rikostaustaisia henkilöitä. Tällöin enemmistö vastusti katupartioita.

Myös puoluetausta vaikutti kyselyn tulokseen. Perussuomalaiset vastustivat eniten katupartioiden kieltämistä. Sitä mieltä oli 71 prosenttia perussuomalaisista. Kokoomuslaisista 60 prosenttia ei halunnut kieltää katupartioita. Keskustalaisista 58 prosenttia ja SDP:n kannattajista 52 prosenttia vastusti katupartioiden kieltämistä.

Katupartiointia kannattivat vähiten vasemmistoliittolaiset ja vihreät, joista 49 prosenttia vastusti katupartioiden kieltämistä.

Tietoykkönen teki kyselyn 12.–14. tammikuuta haastattelemalla vastaajia puhelimitse ja tekemällä Internet-kyselyjä. Kyselyyn vastasi 1 000 äänestysikäistä suomalaista. Tutkimustuloksia painotettiin vastaamaan 18 vuotta täyttänyttä mannersuomalaista väestöä. Tutkimuksen virhemarginaaliksi ilmoitetaan enimmillään noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.