Verkkouutiset

Stubb HS:lle: Suomi ei ole koskaan vaikuttanut valuuttaansa yhtä vahvasti

Valtiovarainministerin mukaan EU:n talouskurilla ja säännöillä on merkitystä Suomen talouspoliittisiin vaikutusmahdollisuuksiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb arvioi EU:n sisällä olevan helpompaa käyttää talouspoliittista valtaa silloin, kun oma talous on kunnossa. Hänen mielestään Suomi ei ole koskaan vaikuttanut omaan valuuttaansa yhtä vahvasti kuin eurokauden aikana.

– Jos Suomi joutuisi liiallisen alijäämän menettelyyn, se menettäisi roppakaupalla sitä sananvaltaa, Stubb sanoo Helsingin Sanomille.

Stubbin mukaan euro ei ole vielä valmis valuutta, mutta on jo luonut sellaista vakautta, mikä ei olisi ollut markkinoiden ja suurvaltapolitiikan heiteltävissä olleessa markassa pysyttelemällä mahdollista.

– Korkopolitiikka oli pitkälle riippuvainen suurempien maiden korkopolitiikasta. Moni haikailee devalvoinnin perään, mutta talouspolitiikka on paljon muutakin kuin devalvointia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)