Verkkouutiset

Stubb keskustalle: Hyviä ehdotuksia, mutta miten ne rahoitetaan?

Pääministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb allekirjoittaa monet keskustan strategisista ehdotuksista, mutta kysyy, miten ne rahoitetaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Alexander Stubb toteaa blogissaan, että työn ja työpaikkojen määrän lisääminen on tulevina vuosina kaikkein suurin poliittinen kysymys.

– Kaikki puolueet tavoittelevat ohjelmissaan ripeämpää kasvua ja uusia työpaikkoja. Näin sen kuuluukin olla – vain kannattavien yksityisen sektorin yritysten ja niiden luomien työpaikkojen kautta rahoitetaan koko hyvinvointimme. Puolueiden keinovalikoimassa taas on suuriakin eroja, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Stubbin mukaan talouskasvun tavoitteleminen on oikea pyrkimys, mutta olisi virhe olettaa, että kasvu korjaa kaikki ongelmat.

– Kuten esimerkiksi rakenteellisten uudistusten tarpeen tai tulevien sukupolvien velkataakan vähentämiseksi tarvittavat säästöt. Näitä emme pääse pakoon kasvua taivaanrantaan maalailemalla, hän toteaa.

Stubbin mielestä on hienoa, että keskusta julkaisi keskiviikkona omia keskeisimpiä tavoitteitaan tulevalle vaalikaudelle.

– Kiitos siitä. Lähes jokainen keskustan ohjelman tavoite on helppo allekirjoittaa, kokoomusjohtaja kirjoittaa.

– Esimerkiksi: Turhien normien purkaminen – hyvä! Lukuisat politiikkakokeilut – hyvä! Tavoite 200 000 uudesta työpaikasta – hyvä! Avoin Nato-linjaus – hyvä! Hallintojärjestelmän kehittäminen – hyvä! Jotta Suomi saadaan liikkeelle, tällaisia ideoita tarvitaan, hän jatkaa.

Stubbin mukaan keskustan asiakirjassa on kuitenkin yksi merkittävä asia, joka kaipaa jatkokeskustelua.

– Keskustan ohjelma tuntuu olevan talousraamiltaan varsin ohut. Miten osa ehdotuksista rahoitetaan? Tässä pitää olla tarkkana. Emme voi luvata kaikkea hyvää kaikille. On tehtävä valintoja, Stubb sanoo.

Hänen mukaansa kokoomus pyrkii valmistelemaan paperin, jossa strategisten linjausten lisäksi tunnustetaan tosiasiat ja haetaan konkretiaa sille, kuinka tavoitteet toteutetaan. Stubb lupaa kokoomuksen asiakirjaa lähiaikoina.

Lue myös: Juha Sipilä: Suomen tilanteen oikaisemiseksi tarvitaan kymmenen vuotta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)