Verkkouutiset

Juha Sipilä haluaa tiukkaa menokuria – kannatuksesta välittämättä

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan Suomessa tarvitaan tiukkaa menokuria ja tuottavuuden kehitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ylen Ykkösaamussa puhunut keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi keskustan haluavan tiukkaa menokuria, tuottavuuden kehitystä ja normien purkamista. Sipilän mukaan Suomi pitäisi saada kahden prosentin kasvu-uralle. Tähän tarvitaan hänen mukaansa kovasti toimia.

Sipilän mukaan nykyisen hallituksen johdolla on menty nyt kaksi vuotta siten, ettei valtion budjetin kokonaissumma ole kasvanut. Samaa linjaa olisi hänen mukaansa luvassa keskustankin puolesta. Velkaelvytykselle on hänen mukaansa saatava stoppi.

Kasvun vauhdittamiseen Juha Sipilä olisi valmis valjastamaan valtion omaisuutta. Hänen mukaansa valtiolla on yritysomaisuutta 30 miljardin euron edestä. Hän olisi valmis viemään ohjaamaan varallisuutta kasvuyrityksiin, joissa valtio olisi sitten vähemmistöosakkaana. Osa ohjattaisiin julkishallinnon tietojärjestelmien kehittämiseen toiminnan tehostamiseksi.

Sipilän mukaan hän ei ole miettinyt vielä, ketkä olisivat mieluisimpia hallituskumppaneita vaalien jälkeen. Hänen mukaansa suomalaiset pystyvät sopimaan. Tärkeintä Sipilän mielestä on sopia sellaisesta hallitusohjelmasta, jolla saadaan Oy Suomi Ab kuntoon, kannatuksesta ei hänen mukaansa tulisi välittää ennen tai jälkeen vaalien.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)