Verkkouutiset

Perussuomalaisten Elo vaatii Suomen irtautumista Schengen-alueesta

Kansanedustaja Simon Elo (ps.) on tuohtunut Euroopan unionin uusimmista maahanmuuttopolitiikan suunnitelmista, joiden mukaan maahanmuuton aiheuttamaa taakkaa EU:n eteläiseltä reunalta siirrettäisiin vauraammille pohjoisille maille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiasta uutisoi Financial Times, jonka mukaan EU aikoo lisäksi luopua Dublin-asetuksen keskeisestä säännöstä, jonka mukaan turvapaikanhakija rekisteröidään ja hänen hakemuksensa käsitellään siinä maassa, johon hän ensimmäisenä saapuu.

Simon Elon mukaan pyrkimys kumota Dublin-menettelyn sisältö on EU:lta vain pyrkimys tehdä nykyisestä laittomuuden tilasta laillinen.

Hänen mielestään Schengen-alue on ajautunut laittomuuden tilaan, koska Kreikan ja Italian kaltaiset maat eivät enää rekisteröi turvapaikanhakijoita, eivät ota heiltä enää sormenjälkiä ja päästävät suurimman osan alueelleen saapuvista turvapaikanhakijoista siirtymään pohjoiseen.

Simon Elon mukaan nykyinen turvapaikanhakijakriisi kärjistyi Saksan liittokansleri Angela Merkelin harjoittamaan avoimien ovien politiikan vuoksi, jonka mukaisesti Saksa antoi yli miljoonan turvapaikanhakijan tulla maahan ilman, että heitä vaadittiin Dublin-menettelyn mukaisesti palaamaan ensimmäiseen EU-maahan, johon he tulivat.

Simon Elon mielestä Suomen ei pitäisi nyt mennä siihen halpaan, jonka avulla Saksa pyrkii siirtämään vastuun omista virheistään muiden jäsenmaiden harteille.

– Suomen tulee laittomuuden tilan hyväksymisen sijaan vaatia sopimuksista kiinni pitämistä. Dublin-menettely on käytännössä heitetty Euroopassa romukoppaan, minkä vuoksi Suomen tulee irtautua väliaikaisesti Schengenin sopimuksesta ja palauttaa rajatarkastukset kaikille rajoilleen.

Itävalta ilmoitti viime lauantaina irtautuvansa Schengenin sopimuksesta väliaikaisesti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)