Verkkouutiset

Vastaus Timo Soinille: ”Työeläkevarat on sijoitettu parhaalla mahdollisella tavalla”

Työeläkevarat, joita Timo Soini (ps.) ehdotti sijoitettavaksi suomalaiseen työhön, ovat jo nyt sijoitettuna parhaalla mahdollisella tavalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Näin toteaa Työeläkevakuuttajien toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes avoimessa kirjeessään perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinille.

Soini nosti keskiviikkona Ylen Vaalien välissä –väittelyssä esiin suomalaisen työeläkejärjestelmän ja tarpeen kehittää sitä.

– Ehdotit, että suomalaiset työeläkeyhtiöt ohjattaisiin sijoittamaan eläkevaroja niihin hienoihin suomalaisiin yrityksiin, jotka kasvavat ja työllistävät ihmisiä Suomessa tässä vaikeassa taloustilanteessa. Ne työeläkevarat, joita ehdotit sijoitettavaksi suomalaiseen työhön, ovat kuitenkin jo nyt sijoitettuna parhaalla mahdollisella tavalla. Ja mikä parasta, osa sijoituksista tuo eläkkeisiimme rahaa myös maamme ulkopuolelta, Siimes kirjoittaa.

– On nimittäin niin, että osa sijoitustuotoista käytetään jo tänään nykyisten eläkeläisten eläkkeisiin. Ja tuottoja tarvitaan myös niille, jotka siirtyvät eläkkeelle vasta tulevina vuosina. Siksi on huolestuttavaa ajatella, että ne varat, jotka viisaasti sijoitettuna tuottavat osinkoja ja korkoja nykyisten ja tulevien eläkkeiden maksuun, siirrettäisiin yht’äkkiä sellaisiin kohteisiin, joiden tuotto ei välttämättä olisi yhtä vakaata ja varmaa. Tällaisiin riskeihin meillä suomalaisilla ei ole varaa, Siimes huomauttaa.

Hän toteaa, että Soinin tarkoitus on hyvä.

– Suomi tarvitsee työtä. Mutta viimeinen asia, mitä meidän kannattaa tehdä, on lähteä pelaamaan uhkapeliä eläkevaroilla, joiden eteen me suomalaiset olemme tehneet niin valtavan paljon työtä, Siimes kirjoittaa.

Siimes kutsuu Soinin pullakahveille Telaan keskustelemaan työeläkkeistä ja työeläkejärjestelmän kehittämisestä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)