Verkkouutiset

Sanni Grahn-Laasonen: Perhevapaiden uudistus jo tällä hallituskaudella

Perhevapaiden uudistamisessa ei ole tarvetta odotella seuraavaa vaalikautta, vaan työ on laitettava käyntiin heti, vaatii kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusta esitti oman perhevapaamallinsa tiistaina ja olisi tekemässä sitä ensi vaalikaudella.

– Laajan perhevapaauudistuksen valmistelu vie aikaa, mutta jo tällä vaalikaudella voimme tehdä pienempiä korjauksia perheiden tukiin ja palveluihin. Esitänkin, että hallituksen piirissä aloitetaan nyt keskustelu tämän vaalikauden aikana tehtävistä toimista, ja tämän rinnalla laitetaan liikkeelle ison perhevapaauudistuksen laajapohjainen valmistelu, sanoi tuleva perhe- ja peruspalveluministeri, kansanedustaja Annika Saarikko (kesk.).

Sanni Grahn-Laasonen huomauttaa, että hallituskautta on yli puolet jäljellä.

– Etsitään yhdessä malli, joka on perheille hyvä ja edistää tasa-arvoa, hän sanoo.

Grahn-Laasonen toteaa, että erilaisia ratkaisumalleja perhevapaiden uudistamisesta on esitetty jo monia ja keskustelua käyty.

– Kokoomuksen mielestä näistä keskusteluista löytyvät eväät sellaisen uudistuksen tekemiseen, joka mahdollistaa perheille erilaiset, joustavat ratkaisut, edistää tasa-arvoa, kannustaa työntekoon ja turvaa lapsen edun.

Grahn-Laasonen muistuttaa, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitusohjelman mukaan ”hallitus arvioi kriittisesti kaikkia sellaisia tukijärjestelmiä, jotka ohjaavat työkykyisiä ihmisiä pitkäaikaisiin poissaoloihin työmarkkinoilta”.

– Hallitusohjelma velvoittaa käymään tähän työhön käsiksi nyt eikä odottelemaan, hän toteaa.

Grahn-Laasosen mukaan ansiosidonnaisen vanhempainvapaan pidentäminen ja kotihoidon tuen lyhentäminen olisi paras ja tasapuolisin ratkaisu.

– Samalla tulee huolehtia päiväkotipaikkojen riittävyydestä sekä ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuudesta kaikissa Suomen kunnissa. Tulevaisuuden tavoitteena tulisi olla maksuton osa-aikainen varhaiskasvatus, johon osallistuu koko ikäluokka, hän toteaa.

Lue myös: Keskusta esittää perhevapaiden uudistusta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)