Verkkouutiset

Johannes Koskinen: Puoluepoliittinen Nato-kalabaliikki ei palvele ketään

SDP:n puolustuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) on tyytyväinen Ruotsin tuoreeseen linjaukseen Nato-yhteistyöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsi julkisti torstaina uuden turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selontekonsa, jossa maan valinta on edelleen aktiivinen Nato-kumppanuusyhteistyö ja sen kehittäminen.

Johannes Koskinen katsoo, että Ruotsin selonteon kirjaukset ovat pääsääntöisesti yhdensuuntaisia Suomen sosialidemokraattien turvallisuuspoliittisen ajattelun kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ne muodostavat hyvän pohjan yhteistyölle Pohjolan ja Itämeren alueen turvallisuuden kehittämisessä. Ruotsi ei uuden selonteon myötä tee irtiottoja tai ota hätiköityjä askelia Nato-jäsenyyden suuntaan, Koskinen sanoo.

Hänen mukaansa turvallisuuspoliittinen tilanne Euroopassa ja sen naapurustossa on huolestuttava. SDP haluaa purkaa jännitteitä monenkeskisellä yhteistyöllä, ei lisätä niitä äkkinäisillä toimilla.

Koskinen arvioi, että tästä löytyy selvä ero kahden päähallituspuolueen välillä, sillä kokoomuksen nykyinen pääministeri ja kaikki seuraajaehdokkaat tuntuvat ponnella ajavan Nato-jäsenyyttä.

– Suomen linjaan tarvitaan nyt yksiselitteistä selkeyttä. Ei sopan sekoittamista samaan aikaan, kun Euroopan yhdellä laidalla ovat aseiden piiput vastakkain. Voimassaoleva linjauksemme sotilaallisesta liittoutumattomuudesta on selkeä ja yhä toimiva, eikä nyt ryöpsähtänyt puoluepoliittinen kalabaliikki palvele ketään, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)