Verkkouutiset

EU:n arktinen informaatiokeskus Rovaniemelle sai rahoituksen valiokunnassa

Euroopan parlamentin budjettivaliokunta on hyväksynyt Petri Sarvamaan yhdessä muiden kokoomusmeppien kanssa EU:n vuoden 2016 budjettiin tekemän muutosesityksen, jolla pyritään turvaamaan pysyvä rahoitus EU:n arktiselle informaatiokeskukselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Päätös oman budjettilinjan avaamisesta arktiselle informaatiokeskukselle on erittäin tärkeä linjavalinta, jolla turvataan keskuksen perustaminen Rovaniemelle ja sen pitkäjänteinen rahoitus, toteaa budjettivaliokunnan varapuheenjohtaja Petri Sarvamaa.

Hän toteaa, että suomalaismepit ovat tehneet parlamentissa jo pitkään erinomaista yhteistyötä arktisen informaatiokeskuksen perustamiseksi Rovaniemelle.

– Olen erityisen iloinen oman EPP-ryhmäni ja sosialidemokraattien aloitteelle antamasta tuesta, kiittelee Sarvamaa. Tämän jälkeen on tehtävä yhteistyötä sen puolesta, että keskus saisi myös jäsenmaiden tuen neuvostossa.

Suomi on arktisessa strategiassaan esittänyt arktisen Informaatiokeskuksen sijoituspaikaksi Lapin yliopiston yhteydessä Rovaniemellä toimivaa Arktista keskusta. Se on ainoa EU:n arktisilla alueilla sijaitseva monitieteinen arktinen tutkimus- ja tiedontuottajainstituutio.

EU:n arktinen informaatiokeskus toteutettaisiin verkostona, jossa on mukana eurooppalaisia arktista tutkimusta ja viestintää harjoittavia laitoksia, yhteensä 19 partneria kymmenestä eri maasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)