Verkkouutiset

Perussuomalaisten Saarakkala: Maakuntamalli käytännössä kuopattu

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan mielestä hallituksen ja opposition sote-ratkaisun myötä maakuntamalli on käytännössä kuopattu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vesa-Matti Saarakkala toteaa, että hallituksen ja opposition sote-ratkaisu lienee hallituksen puolelta selvä, mutta oppositiossa asia pitää käsitellä vielä ainakin eduskuntaryhmissä.

– Ainakin perussuomalaisten eduskuntaryhmässä, ja niin tullaan myös tekemään, Saarakkala lupaa.

Hänen mukaansa kyseenalaisena syntynyttä sote-esitystä voi pitää siitä näkökulmasta, että ainakin ensisilmäyksellä perussuomalaisten ja keskustan ajama maakuntapohjainen ratkaisu perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhdistämiseen ja samalla hallinnon ja demokratian kehittämiseen lienee tällä esityksellä tässä vaiheessa kuopattu.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikaisen tulkinta oli hieman toisenlainen. Tiilikainen katsoo, että palvelujen järjestämisvastuu kotikuntien ja sote-palvelujen viiden alueellisen järjestäjän välillä on keskustan kotikunta-maakuntamallin mukainen.

Saarakkalan mukaan hallitus löi yhdessä viikonlopussa yksissä tuumin säpäleiksi opposition ajaman sote-uudistusmallin.

– On mielenkiintoista nähdä, miten kaiken maakuntamallia perustelevan puheen ja toiminnan jälkeen se jätettäisiinkin esityslistaltamme pois ikään kuin sitä ei olisi koskaan ollut olemassakaan, Saarakkala toteaa.

Saarakkalan mukaan herää kysymys, eikö keskustalla ja perussuomalaisilla olisi ollut kahdestaan voimaa tulevaisuudessa ajaa yhteistä malliaan eteenpäin seuraavien vaalien jälkeen yhdessä jonkun kolmannen ison puolueen kanssa?

– Vai oliko tilanne se, että hallitus olisi nyt päässyt liikkeelle uuden sote-mallinsa kanssa riippumatta oppositiosta, joten näin oli käytännössä pakko ja kannattavaa lähteä valmisteluun mukaan? Saanemme asiaan vastauksia tiistaina, ja ne toivottavasti ovat selkeitä ja hyviä sillä kaiken tämän taistelun jälkeen, meillä kansanedustajilla on nyt sekä hallituksessa että oppositiossa aika paljon selitettävää kansalaisille, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)