Verkkouutiset

Perussuomalaisten Saarakkala perääntyi eroaikeistaan

Perussuomalaisten Vesa-Matti Saarakkala perääntyi eroaikeistaan puolueensa eduskuntaryhmästä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vesa-Matti Saarakkala Ilmoitti viime perjantaina, että hän eroaa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, jos puolue ei järjestä satojen perussuomalaisten vaatimaa puoluevaltuuston, -hallituksen ja eduskuntaryhmän yhteiskokousta, jossa päätettäisiin siitä, voiko puolue jatkaa hallituksessa, ja jos voi, millä ehdoilla.

– Olen viikonlopun aikana saanut runsaasti palautetta. Saamastani palautteesta noin puolet on ollut toimintatapaani puoltavaa ja noin puolet vastustavaa. Monet heistä, jotka ovat ilmaisseet, etteivät minuna nyt uhkaisi erolla eduskuntaryhmästä, ovat pyytäneet, että harkitsisin asiaa uudelleen ja vetäisin ehtoni pois, Saarakkala kertoo tiedotteessaan.

Niinpä hän kertoo tulleensa siihen johtopäätökseen, että vetää ehtonsa pois.

– Toivon yhä edelleen, että monen perussuomalaisen vaatima yhteiskokous järjestettäisiin, mutta en halua asiasta arvovaltakysymystä, jollainen siitä selvästikin on nyt tullut.

– Myönnän, että minun ei olisi pitänyt tehdä niin rajua johtopäätöstä kuin perjantaina tein, mutta koin, ettei ole enää mitään muuta keinoa saada asioita eteenpäin tässä tilanteessa, jossa hallitus aikoo viedä eteenpäin suunnittelemansa leikkaukset suomalaisten etuuksiin ja palveluihin, mutta jossa samaan aikaan maahanmuutto on yhä hallitsematonta. Yhtälö on mielestäni epäreilu ja toivon, että siihen saadaan jonkinlaista havaittavaa muutosta suuntaan tai toiseen, Saarakkala sanoo.

Hän toivoo, että ne tahot esimerkiksi puolueessamme, jotka kokevat, että asiat eivät mene tai ole menossa oikein, entistä rohkeammin toisivat näkökantansa esille.

– Mielestäni on selvää, että kaikki eivät meinaa syystä tai toisesta uskaltaa sanoa ajoissa, mitä ajattelevat, ja sitten on helposti liian myöhäistä, kun päätöksentekoprosessit etenevät.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)