RKP vaatii ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistamista

RKP:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz kehottaa hallitusta poistamaan ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan.

  • LKS 20160511  LKS 20160404 - RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz tiedotustilaisuudessa, missä hän kertoi asettuvansa ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi, Helsingissä 4. huhtikuuta 2016. LEHTIKUVA / VILLE MÄNNIKKÖ

    Anders Adlercreutz.

    ()

– Ruotsi poisti tarveharkinnan jo vuosikymmen sitten. Tänään Ruotsi lyö Suomen 125-19, kun verrataan kuinka monta pääkonttoria kansainväliset yritykset ovat perustaneet molempiin pääkaupunkeihin, Anders Adlercreutz sanoi RKP:n puoluekokouksessa sunnuntaina.

Hänen mukaansa tarveharkinta ei perustu siihen, mikä on hyväksi Suomen kilpailukyvylle, vaan kapeaan eturyhmäajatteluun.

– Meillä ei ole varaa ajatella näin. Voitamme olemalla joustavia, voitamme ottamalla vastaan ulkomaista osaamista. Siksi RKP on esittänyt, että tarveharkinta poistetaan. Toivon, että hallitus kuuntelee, sanoo Adlercreutz.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.