Verkkouutiset

Paavo Väyrynen: Minua vastaan on käynnistetty kampanja, asialla Nato-haukat

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) sanoo, ettei hän ole luopunut ehdokkuudesta valtioneuvoston jäseneksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Olen usein sanonut, että Euroopan parlamenttiin on vaikea päästä, mutta vielä vaikeampi sieltä on päästä pois. Jos Euroopan parlamentin jäsen tulee valituksi eduskuntaan, hänen on välittömästi valtakirjan tarkastamisen jälkeen ilmoitettava, ottaako hän tehtävän vastaan vai jatkaako työtään europarlamentaarikkona, Paavo Väyrynen kirjoittaa tuoreessa blogissaan.

Hänen mukaansa valinnan tekee vaikeaksi se, että hallituksen muodostaminen vaalien jälkeen vie useita viikkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Jos luopuu paikasta Euroopan parlamentissa, sinne ei voi palata. Eduskunnasta sen sijaan voi saada vapautuksen ja palata sinne milloin tahansa, hän toteaa.

Väyrysen mukaan kahdeksan vuotta sitten lehdistö ei vaivautunut kertomaan, millaisiin säädöksiin toimintani perustui.

– Minua syytettiin jopa kiristämisestä, vaikka yritin vain kertoa, mitkä olivat vaihtoehdot. Nyt uhkasi syntyä samankaltainen tilanne.

Väyrynen viittaa blogissaan keskustan Suomenmaa-lehden tiistaiseen uutisointiin.

– Kun kerroin, että Euroopan parlamentin työn vuoksi voin tarkastuttaa valtakirjani vasta 8. toukokuuta., lehti otsikoi, että aion viivästyttää valtakirjan tarkastamista. Eilen (keskiviikkona) asiaan puuttui Ilta-Sanomat, joka kovensi syytöksiä, hän kirjoittaa.

– Tästä syystä päätin pyrkiä aientamaan valtakirjan tarkastuttamista siten, että saisin sen tehdyksi ennen matkaani Euroopan parlamentin istuntoon Strasbourgiin. Tämä ei tarkoita sitä, että olisin luopunut ehdokkuudesta valtioneuvoston jäseneksi. Niinpä on mahdollista, että varamieheni eduskuntakausi jää vain muutaman viikon mittaiseksi. Tämän hän tietää, Väyrynen sanoo.

Hänen mukaansa tällä kertaa keskustan ministerivalinnat näyttävät herättävän vielä voimakkaampia intohimoja kuin kahdeksan vuotta sitten.

– Huomaan, että minua vastaan on käynnistetty kampanja, jossa on jo nyt nähty aikamoisia pohjanoteerauksia. Asialla näyttävät olevan ennen muuta Nato-haukat, kirjoittaa Väyrynen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)