Verkkouutiset

Pelastustyöntekijöitä helikopterin syöksypaikalla Iranin luoteisosissa 20. toukokuuta. / AFP / LEHTIKUVA / AZIN HAGHIGHI

”Aito ystävä” – Näin Iranin edesmennyttä presidenttiä kuvaillaan Kremlissä

Vladimir Putinin mukaan Ebrahim Raisi kehitti maiden välille strategisen kumppanuuden.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iranin presidentti Ebrahim Raisin vahvistettiin maanantaina kuolleen helikopteriturmassa vuoristoseudulla maan luoteisosissa. Valtionmedian mukaan presidentin helikopteri syöksyi maahan heikkojen sääolosuhteiden seurauksena.

Varapresidentti Mohammad Mokhber hoitaa tehtävää uuden presidentin valintaan saakka, jonka on tapahduttava lain mukaan 50 vuorokauden kuluessa. Turmassa sai surmansa myös Iranin ulkoministeri.

Eri maiden hallitukset ovat ilmaisseet surunvalittelunsa Iranille tapauksen johdosta. Myös Euroopan unioni osallistui helikopterin etsintäoperaatioon, vaikka äärikonservatiivista Ebrahim Raisia oli arvosteltu vakavista ihmisoikeusrikkomuksista.

Iranin edesmennyttä presidenttiä kuvailtiin erityisen lämpimästi Venäjällä. Maiden väliset suhteet ovat tiivistyneet Ukrainan sodan myötä, sillä Iran on toimittanut Venäjän asevoimille tuhansia räjähdelennokkeja ja muuta kalustoa.

Presidentti Vladimir Putin kuvaili tiedotteessa Raisia ”loistavaksi poliitikoksi” ja ”aidoksi Venäjän ystäväksi”.

– Hän auttoi suuresti henkilökohtaisella panoksellaan maidemme hyvän naapuruussuhteen kehitystä ja sen tuomista strategisen kumppanuuden tasolle, Putin toteaa tiedotteessa.

Moscow Times -lehden mukaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kuvaili helikopterionnettomuudessa kuolleita ”islamilaisen tasavallan todellisiksi patriooteiksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)