Kokoomuksen Mäkelä: Suomella ei ole varaa unohtaa pääkaupunkiseutua

Suomella ei yksinkertaisesti ole varaa tyriä kasvun mahdollisuuksia unohtamalla pääkaupunkiseudun investoinnit, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä.

  • LKS 20140425 Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä perustuslakivaliokunnan infotilaisuudessa eduskuntatalossa Helsingissä perjantaina 25. huhtikuuta 2014. Perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuus käsitteli uskonnon ja omantunnon vapautta koulujen tilaisuuksissa. STR / LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä.

    ()

– Esimerkiksi kasvua kahlitsevaa liian hidasta asuntotuotantoa on syytä vauhdittaa myös valtiovallan suunnalta, Outi Mäkelä toteaa.

VTT:n tuoreen tutkimuksen pääkaupunkiseudun asuntotuotanto ei ole pysynyt kasvun mukana ja kaupunkiseudulle on syntynyt noin 20 000 asunnon vaje. Tutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulle pitäisi rakentaa noin 14 000 asuntoa vuosittain, mikäli kaupungistuminen jatkuu samaa tahtia ja aiempi vaje halutaan kuroa umpeen.

Pahimmillaan asuntopula hidastaa pääkaupunkiseudun ja siten koko maan talouskasvua.

– Raide-Jokeri on loisto esimerkki asuntotuotantoa edistävästä investoinnista, jota valtion olisi mahdollista tukea. Valtion ja seudun kuntien on syytä päästä sen kanssa nopeasta eteenpäin. Sen reitin varrelle on jo nyt suunnitteilla yli 10 000 asuntoa Helsinkiin ja Espooseen, Mäkelä sanoo tiedotteessaan.

Lue myös:

Vuoteen 2040 mennessä tarvitaan yli 760 000 uutta asuntoa

Raide-Jokerin suunnitelma valmis päätöksentekoon

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.