Verkkouutiset

Kokoomuksen Mäkelä: Suomella ei ole varaa unohtaa pääkaupunkiseutua

Suomella ei yksinkertaisesti ole varaa tyriä kasvun mahdollisuuksia unohtamalla pääkaupunkiseudun investoinnit, sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Esimerkiksi kasvua kahlitsevaa liian hidasta asuntotuotantoa on syytä vauhdittaa myös valtiovallan suunnalta, Outi Mäkelä toteaa.

VTT:n tuoreen tutkimuksen pääkaupunkiseudun asuntotuotanto ei ole pysynyt kasvun mukana ja kaupunkiseudulle on syntynyt noin 20 000 asunnon vaje. Tutkimuksen mukaan pääkaupunkiseudulle pitäisi rakentaa noin 14 000 asuntoa vuosittain, mikäli kaupungistuminen jatkuu samaa tahtia ja aiempi vaje halutaan kuroa umpeen.

Pahimmillaan asuntopula hidastaa pääkaupunkiseudun ja siten koko maan talouskasvua.

– Raide-Jokeri on loisto esimerkki asuntotuotantoa edistävästä investoinnista, jota valtion olisi mahdollista tukea. Valtion ja seudun kuntien on syytä päästä sen kanssa nopeasta eteenpäin. Sen reitin varrelle on jo nyt suunnitteilla yli 10 000 asuntoa Helsinkiin ja Espooseen, Mäkelä sanoo tiedotteessaan.

Lue myös:

Vuoteen 2040 mennessä tarvitaan yli 760 000 uutta asuntoa

Raide-Jokerin suunnitelma valmis päätöksentekoon

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)