Verkkouutiset

Poliittisten nuorisojärjestöjen julkaisut vaativat: Suomen toimittava Turkin sananvapauden puolesta

Nuorisojärjestöjen julkaisujen päätoimittajien mukaan Suomi tai EU ei saa olla sivustaseuraaja, kun Turkissa poljetaan demokratian perusarvoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliittisen nuorisojärjestöjen jäsenlehtien ja julkaisujen päätoimittajat tuomitsevat kannanotossaan Turkin hallinnon toimenpiteet sanan- ja lehdistönvapautta vastaan, kertoo Keskustanuorten tiedote. Turkki on presidenttinsä Recep Tayyip Erdoğanin johdolla vanginnut epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen lähes 100 toimittajaa ja lakkauttanut ainakin 130 uutistoimistoa, sanomalehteä sekä tv- ja radiokanavaa.

‒ Turkin sekavan tilanteen hahmottamiseksi on kaikkien kannalta olennaista, että maasta saadaan riippumatonta ja faktoihin perustuvaa tietoa, kannanotossa sanotaan.

Päätoimittajat vetoavat Suomen hallitukseen, jotta se vaikuttaisi Turkin hallintoon pidätettyjen toimittajien vapauttamiseksi. Kannanoton alullepanijan ja Keskustanuorten Juuri-lehden päätoimittajan Juho Korpelan mukaan Suomi ei voi sulkea silmiä Turkin tapahtumilta.

‒ Suomi tai Euroopan Unioni ei saa olla sivustaseuraaja, kun demokratian perusarvoja poljetaan. Pääministeri Juha Sipilän ja ulkoministeri Timo Soinin on tuomittava Turkin toimet ja ryhdyttävä viemään asiaa eteenpäin EU:n kautta, Korpela sanoo.

Kannanotto välitetään pääministeri Sipilälle ja ulkoministeri Soinille. Sen ovat allekirjoittaneet Juuri-lehden Korpelan lisäksi Sosialidemokraattisten nuorten, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden, Svensk Ungdomin, Perussuomalaisten nuorten, KD-nuorten, Vasemmistonuorten ja Kokoomusnuorten jäsenlehtien ja julkaisuiden päätoimittajat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)