Verkkouutiset

Männistö muistuttaa nousseesta Kela-kohusta: Kelan johdolla valta antaa lausuntoja

Kelan valtuutettu, kansanedustaja Lasse Männistö (kok.) katso, ettei Kela tai sen johto ole tehnyt juridista virhettä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamista ja rahoitusta koskevissa linjauksissaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kelan valtuutetut kokoontuivat tänään kuulemaan selvityksen sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja sen rahoitusta koskevan lausunnon antamisesta ja sisällöstä. Valtuutetut kokoontuivat neljän vasemmistopuolueen valtuutetun tätä vaadittua.

– Kela ja sen johto eivät ole toimineet väärin antaessaan lausunnon ja osallistuessaan keskusteluun sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisesta. Heillä on tähän paitsi juridinen oikeus, mielestäni tämä on jopa Kelan johdon tehtävä, Lasse Männistö toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Tehtäessä sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevia merkittäviä rakenteellisia uudistuksia on tärkeää, että kaikki kentän toimijat voivat osallistua keskusteluun. Vain tätä kautta päätöksenteko perustuu parhaalle mahdolliselle tiedolle, hän jatkaa.

Kelassa lausuntoja ministeriöille eivät lähtökohtaisesti anna Kelan valtuusto tai hallitus, vaan toimivalta on delegoitu johdolle.

Männistön mukaan Kelan lausunto rahoitusmallin uudistamisesta on arvokas ja syytä huomioida sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisessa ja etenkin rahoitusmallia arvioitaessa.

– Näyttää vähän siltä, että vasemmistopuolueiden edustajat ovat asiaa politisoidessaan vastustaneet ennen muuta asiakkaiden vapaata hakeutumisoikeutta ja monituottajamallia sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tälle keinona käytetään nyt kritiikkiä Kelan johdon menettelyä kohtaan, Männistö toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)