Verkkouutiset

Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom Verkkouutisten haastattelussa työhuoneessaan eduskunnassa 22.5.2024. Kuva: Tuukka Ylönen

”Ay-liike on politisoinut itsensä tiettyjen oppositiopuolueiden kainalon alle”

Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom myöntää, etteivät puolueen suhteet ay-liikkeeseen voi olla tällä hetkellä kovin hyvät.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom puolustaa Verkkouutisten Asiakysymys -videohaastattelussa hallituksen oikeistolaista talouspolitiikkaa velkaantumisen taittamiseksi. Samalla hän myöntää, etteivät perussuomalaisten suhteet ay-liikkeeseen ole tällä hetkellä kovin hyvät:

– Kyllähän tässä on ollut selvästi nähtävissä valitettavasti se, että ay-liike on itse politisoinut itsensä voimakkaasti tiettyjen oppositiopuolueiden kainalon alle ja pyrkinyt vastustamaan käytännössä jokaista hallituksen työmarkkinauudistusta milloin milläkin verukkeella, ja sitten vastaavasti tukemaan täällä (eduskunnassa) tiettyjä puolueita ja niiden tavoitteita. Niin eihän ne suhteet tietysti voi olla hirveän hyvät, Bergbom sanoo haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Bergbom torjuu myös väitteet, että perussuomalaiset suorastaan nauttisivat leikkaamisesta liittyen Bergbomin jakamaan kuvaan sosiaalisessa mediassa valtiovarainministeri Riikka Purrasta isojen saksien kanssa.

– Se on tietysti  kuvasta pahantahtoinen tulkinta, hän toteaa ja korostaa kehystäneensä viestiä sillä, että edessä eivät ole helpoimmat ajat, mutta toivottavasti julkinen talous saadaan päättäväisin toimin tasapainoon.

– Se ei ole mitenkään pienituloisten tai köyhien puolustamista, että jaetaan velaksi ihmisille lisää etuuksia. Se on päinvastoin pienituloisten ja ihmisten, jotka eivät pysty huolehtimaan itsestään, tavallaan pettämistä. Jos julkinen talous ei ole tasapainossa ja maa ylivelkaantuu, lopputuloksena hyvinvointiyhteiskunnalta murenee pohja, jonka jälkeen käy niin, että ainoastaan rikkaat ja hyvätuloiset pärjäävät täällä, Bergbom lataa.

Bergbom torjuu myös perussuomalaisista erotetun ex-meppi Teuvo Hakkaraisen näkemyksen, että perussuomalaiset olisi hallituksessa kokoomuksen ”beagle” eli apupuolue ja etääntynyt kauas kentän äänestä. Bergbom kuittaa puheet sillä, että hallitusohjelma on neljän puolueen kompromissi ja milloin minkäkin puolueen väitetään esimerkiksi opposition suunnasta olevan tässä hallituksessa apupuolueen asemassa – ”ja se aina vaihtuu se kohde”.

Bergbom kokee, että hallitus on pystynyt toimimaan varsin yhtenäisesti  – ”ehkä alkoholiuudistusta lukuun ottamatta”. Hän muistuttaa, miten hallitus sai itärajan tilanteen haltuun hyvinkin nopeasti, vaikkei tähän ollut varauduttu hallitusohjelmassa. Ja nyt niin sanottu käännytyslakikin on saatu eduskuntaan.

Perussuomalaisten kannatus on ollut laskussa, mutta Bergbom uskoo puolueen kantin kestävän, vaikka lisää vaikeita talouspäätöksiä ja menoleikkauksia olisi edessä:

– Uskon, että perussuomalaisten kantti kestää, kun huolehdimme siitä, että saamme niitä asioita eteenpäin, mitä hallitusohjelmaan on kirjattu. Ja kun teemme näitä vaikeita (julkisen talouden) päätöksiä, huolehdimme siitä, että teemme niitä siksi, että tulevaisuudessa asiat olisivat paremmin. Tämä on kiistaton fakta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)