Verkkouutiset

Kokoomuksen Mäkelä: Sanssi-kortit suoraan nuorille

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä kannustaa hallitusta edistämään kehysriihessä nuorten mahdollisuuksia työllistyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Outi Mäkelä ehdottaa tiedotteessaan, että nuorten palkkatukena käytetty sanssi-kortti myönnettäisiin jatkossa suoraan nuorelle. Sanssi-kortti on työllistymisseteli, jolla vauhditetaan vastavalmistuneiden työllistymistä enimmillään 700 euron kuukausitukena.

”Byrokratia helpottuisi yrittäjän osalta ja kynnys työllistämiseen madaltuisi. Samalla sanssi-kortin käyttömahdollisuutta voitaisiin laajentaa siten, että yhden työnantajan sijasta nuoren voisivat työllistää yhdestä kolmeen yritystä yhdessä”, Outi Mäkelä ehdottaa.

”Jos yritykset voisivat työllistää nuoren yhdessä, niin se lisäisi varmasti mahdollisuutta palkata nuoria esimerkiksi kesäapulaisiksi. Samalla nuorelle avautuisi yhden työtilaisuuden sijasta parhaimmillaan kolme potentiaalista tulevaa työpaikkaa”, hän jatkaa.

Mäkelä toteaa tiedotteessaan, että nuorten syrjäytymisen ehkäisyn ja työllistymisen edistämisen eteen on tehtävä taloudellisesti haastavana aikana sellaisia tekoja, jotka eivät vaadi suuria rahapanostuksia.

”On etsittävä lisäarvoa byrokratiaa purkamalla ja helpottamalla tätä kautta yritysten kykyä työllistää nuoria”, Mäkelä sanoo.

Kokoomusedustaja haluaisi kehysriihessä edistettävän myös oppisopimuskoulutuksen rinnalle kaavailtua koulutussopimusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)