Verkkouutiset

”Kokoomus ei enää peittele oikeistolaisuuttaan”

Keskustan kansanedustaja Mika Lintilä moittii kokoomuksen veronkevennyslinjaa, jonka kokoomus rahoittaisi vähentämällä julkisia menoja ja kiristämällä kulutusveroja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kokoomus ei enää piilottele oikeistolaisuuttaan. Se tuli selväksi, kun pääministeri Alexander Stubb (kok.) eilen esitteli puolueensa talous- ja veropolitiikan linjaa, keskustan kansanedustaja ja talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Mika Lintilä toteaa tiedotteessaan.

Stubb linjasi eilen keskiviikkona Kauppakamarin veropäivässä kokoomuksen puheenjohtajan hattu päässään, mitä Suomessa pitäisi tehdä ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen.

– Veronalennuksia, veronalennuksia ja veronalennuksia miljardien eurojen edestä on pääministerin ja kokoomuksen ratkaisu Suomen vakaviin talous-, työttömyys- ja velkaongelmiin. Veronalennukset Stubb rahoittaisi leikkauksilla, Lintilä moittii.

Lintilä tulkitsee, että kokoomus leikkaisi lisää palveluista ja etuuksista, joita kaikkein heikoimmassa asemassa olevat suomalaiset tarvitsevat. Lisäksi veronalennusten rahoittamiseksi Stubb kiristäisi niitä veroja, jotka vaikuttavat eniten pienituloisiin.

– Pääministeri ulkoisti itsensä ja puolueensa sujuvasti, kun hän valitti sitä, miksi Suomen veroaste on maailman korkeimpia. Kyseenalainen kehitys on kärjistynyt niinä vuosina, kun kokoomuksella on ollut valtiovarainministerin ja pääministerin tehtävät.

Lintilän mielestä pääministeripuolueena kokoomus on keskeisesti vastuussa päättyvän vaalikauden sekavasta ja poukkoilevasta veropolitiikasta.

– Etenkin yritysten luottamusta verotuksen johdonmukaisuuteen ja ennustettavuuteen on vakavasti koeteltu. Luottamus ei palaudu pelkillä puheilla.

Lintilä sanoo keskustan esittävän myöhemmin talous- ja veropolitiikan linjansa seuraavalle vaalikaudelle.

– Tietenkin verotuksen puolellakin on tehtävä ratkaisuja, mutta se ei saa sumentaa talouden isoa kuvaa. Työllisyyden parantaminen on tulevien eduskuntavaalien ja tulevan vaalikauden pääasia.

Lintilän mielestä Kataisen ja Stubbin hallitukset ovat epäonnistuneet pahiten työllisyyspolitiikassa.

– Pääministerin puheessa käytännössä ainoa vastaus koko ajan pahenevaan työttömyystilanteeseen oli yksioikoinen työn tarjonnan lisääminen – ”työlinja”, kuten hän itse asian ilmaisi. Työn tarjonnan lisäämistäkin tarvitaan, mutta suurin ongelma ei ole tarjonta, vaan kysyntä. Työttömille ei ole töitä.

Keskusta on esittänyt ratkaisuksi pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytysten parantamista, kuten viiden prosentin yrittäjävähennystä, ensimmäisen työntekijän palkkatukea ja yrittäjyyttä ja työntekoa vaikeuttavan sääntelyn purkamista.

Lisäksi keskusta on esittänyt kotimaisen, uusiutuvan energian kilpailukyvyn parantamista palauttamalla turpeen ja puuhakkeen vero- ja tukitasot vuoden 2012 tasolle. Jotta sosiaaliturva ei muodostuisi työnteon esteeksi, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on esittänyt alueellista perustulokokeilua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)