Verkkouutiset

PS-nuoret: Vaikutusvallan väärinkäyttö kriminalisoitava

Perussuomalaiset Nuoret esittää, että Suomessa kriminalisoidaan lahjusten lisäksi myös vaikutusvallan väärinkäyttö eli korruptio.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

PS-nuorten mukaan suomalaiset korruptiotutkijat ovat sitä mieltä, että Suomessa on paljon rakenteellista korruptiota.

Kannanotossa ei mainita, mitkä tahot tai ryhmät käyttävät vaikutusvaltaansa väärin. Esimerkiksi tasavallan presidentin sisäpoliittinen vallan katsotaan nykyään perustuvan vaikutusvaltaan. Myös median ja toimittajien valta on vaikutusvaltaa.

– Suomessa korruptio ei ole avointa viranomaisten lahjontaa, vaan hyvä veli -verkostoja, jossa etuja jaetaan kaverilta toiselle. Paha veli -verkosto kostaa korruption paljastajalle, puheenjohtaja Simon Elo sanoo..

Hänen mukaansa lainsäädäntöön on kirjattava korruptio käsitteenä ja hallintolaissa esitettyjä viranhaltijoiden esteellisyysperusteita on valvottava nykyistä tarkemmin.

– Vaadimme laajaa tutkimusta, jossa elinkeinoelämän, poliitikkojen, virkamiesten ja valtionyhtiöiden keskinäiset sidonnaisuudet selvitetään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)