Verkkouutiset

Kabotaasin laajentaminen huolettaa kokoomusta – Jukka Kopra vaati huolehtimaan kilpailukyvystä

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on huolissaan suomalaisten kuljetusyritysten kilpailukyvystä, mikäli hallituksen esitys niin sanotun kabotaasiliikenteen laajentamisesta toteutuu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on tuonut hallituksen esityksen, jossa kabotaasiliikenne vapautettaisiin kolmeen kuljetukseen viikossa. Tällä hetkellä rajoitus on kymmenen kuljetusta kolmessa kuukaudessa.

Esitys tarkoittaisi toteutuessaan sitä, että ulkomaisten kuljetusyritysten toiminta Suomessa lisääntyy ja kilpailu voi vääristyä niiden alemman kustannustason johdosta.

– Pahimmillaan tämä voi johtaa siihen, että suomalaiset yritykset kilpaillaan ulos markkinoilta. Kabotaasin sallimisessa ei olisi pitänyt antaa näin helposti periksi, sanoo kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Jukka Kopra (kok.).

Suomessa kabotaasiliikenteelle on ollut muita EU-maita rajatummat säännöt. EU:n komissio ei hyväksy Suomen tapaa rajoittaa ulkomaisten yritysten kuljetuksia Suomessa ja on siksi uhannut Suomea sanktioilla.

Kopra muistuttaa, että liikenneministerinä viime kaudella toiminut Paula Risikko (kok.) käynnisti tiemaksujen käyttöönottoa ja talvirengasvaatimusten tiukentamista koskevat valmistelut.

– Niiden valmistelua tulee nyt kiirehtiä ja siinä olemme valmiita tukemaan ministeri Berneriä. Tieliikennelain kokonaisuudistusta ei voida odottaa. Edellytämme jämäköitä otteita asian suhteen, Kopra sanoo.

Lue myös:

Komissio uhkaa oikeustoimilla – Suomi muuttaa kabotaasin määritelmää

AKT syyttää: Hallitus ulosliputtaa suomalaiset kuljettajat

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)