Verkkouutiset

EU:n uusi suunnitelma: 120 000 pakolaista sijoitetaan ympäri unionia

EU-ministerit pitävät ylimääräisen kokouksen, jossa etsitään ratkaisuja pakolaisongelmaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-komissio kaavailee 120 000 pakolaisen ja turvapaikanhakijan uudelleen sijoittamista EU-jäsenmaihin, kertoo Politico-lehti. EU-komissio pohti keskiviikkona eri vaihtoehtoja pakolaisongelman ratkaisemiseksi.

Suunnitelmaan kuuluu, että Unkarissa tällä hetkellä olevia turvapaikanhakijoita sijoitetaan muihin maihin. Tällä tavalla pyritään helpottamaan Unkarin tilannetta ja samalla lieventämään Itä-Euroopan maiden vastustusta yhteisiä kiintiöitä kohtaan.

EU-maat sopivat alustavasti toukokuussa, että 40 000 Kreikkaan ja Italiaan saapunutta turvapaikanhakijaa sijoitetaan muihin EU-maihin. Suunnitelma on vielä vahvistamatta, koska useimmissa Itä-Euroopan maissa sitä vastustetaan. Esimerkiksi Unkari on ilmoittanut, että se ei vastaanota yhtään turvapaikanhakijaa EU:n asettamista kiintiöistä.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Unkarin pääministeri Viktor Orbán tapaavat tänään torstaina keskustellakseen siitä, miten pakolaisongelma ratkaistaan.

Sekä toukokuussa laadittu suunnitelma että nyt kaavailtu 120 000 pakolaisen uudelleensijoittelu ovat osa EU:n väliaikaisia toimia ongelman ratkaisemiseksi. Komissio haluaa myös pysyviä ratkaisuja, ja se on ollut aikeissa tehdä ehdotuksia vuoden loppuun mennessä. Aikataulua on päätetty nopeuttaa, ja EU:n sisäministerin pitävät pakolaisia koskevan kokouksen syyskuun 14. päivänä.

Unkariin on saapunut tänä vuonna jo 150 000 turvapaikanhakijaa, minkä vuoksi maa on vetänyt piikkilanka-aidan Serbian-vastaiselle rajalleen. Unkari valmistelee lakia, joka antaisi poliisille luvan tunkeutua yksityisiin asuntoihin, jos on syytä epäillä, että niissä piilotellaan pakolaisia. Maan hallitus haluaa myös antaa armeijalle oikeuden käyttää tuliaseita.

Lue myös:

Saksan ennätys: elokuussa 104 000 turvapaikanhakijaa

SDP:n Lindtman haluaa ministerit ja metropolialueen kunnat koolle turvapaikkatilanteen vuoksi

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)