Verkkouutiset

SDP:n Lindtman haluaa ministerit ja metropolialueen kunnat koolle turvapaikkatilanteen vuoksi

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman (sd.) esittää, että metropolialueen kunnat, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sekä maahanmuuttajien kotoutumisesta vastaava ministeri Jari Lindström (ps.) kokoontuvat välittömästi turvapaikkatilanteen vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Lindtmanin mukaan Eurooppaa koettelee pahin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan.

– Lähialueiden kriisit ulottuvat myös Euroopan pohjoisimpaan kolkkaan. Pelkästään viime viikolla Suomeen saapui 850 turvapaikanhakijaa. On arvioitu, että tänä vuonna Suomeen saapuu yhteensä 15 000 turvapaikanhakijaa, hän sanoi keskiviikkona Vantaalla.

Hän totesi, että poikkeuksellinen kriisi ja ihmisten hätä haastavat meidän ihmisyytemme.

– Turvapaikanhakijoiden määrä haastaa myös kaikki metropolialueen kunnat. Ei voi ajatella, että vastuu turvapaikanhakijoiden vastaanotosta on vain Helsingin kontolla. Kaikkien metropolialueen 16 kunnan on oltava valmis käymään läpi kunnissa olevat mahdollisuudet turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseksi yhdessä maahanmuuttoviraston kanssa. Tämä koskee myös Vantaata, Lindtman sanoi.

– Esitän, että metropolialueen kunnat, sisäministeri Petteri Orpo ja kotoutumisesta vastaava ministeri Jari Lindstörm kokoontuvat välittömästi käsittelemään kriisiytynyttä turvapaikkatilannetta sekä valtion ja alueen kuntien toimia tilanteen parantamiseksi, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)