Peter Östman: Päättäjien puututtava antisemitistisiin ilmiöihin

Vain 70 vuotta holokaustin jälkeen on jälleen aika, jolloin juutalaiset eivät voi kokea olevansa turvassa Euroopassa, toteaa kansanedustaja Peter Östman (kd.).

  • LKS 20151214 Kristillisten kansanedustaja Peter Östman eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 14. joulukuuta 2015. Istunnossa esiteltiin valtion vuoden 2016 talousarvioesitys ja käytiin yleiskeskustelua talousarvioehdotuksesta. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Kansanedustaja Peter Östman (kd.).

    ()

Viimeisen vuoden aikana lähes 27 000 juutalaista muutti Euroopasta, Venäjältä ja Ukrainalta Israeliin. Ihmiset valitsivat uuden elämän aloittamisen maassa, jota ympäröivät terroristiryhmittymät ja vihollismieliset valtiot.

– Tämä kertoo aika paljon siitä, kuinka vaikeaksi tilanne on muuttunut monelle Euroopan juutalaiselle, sanoo Peter Östman.

Ranskassa aseistautuneet sotilaat joutuvat vartioimaan synagogia ja juutalaisia kouluja. Myös muualla Euroopassa on levotonta. Viime vuoden helmikuussa juutalainen vartija murhattiin synagogan ulkopuolella Kööpenhaminassa.

– Poliisit ja sotilaat juutalaisten koulujen ja synagogien ulkopuolella ovat estämässä akuuttia uhkaa, mutta se ei ole pitkän aikaväline ratkaisu Euroopan juutalaisten vaikeaan tilanteeseen. Tärkeää on, että yhteiskunta ei hyväksy tai yritä selittää antisemitistisiä käsityksiä tai viharikoksia tekijöiden taustalla, sanoo Östman.

Tänään keskiviikkona vietetään vainojen uhrien muistopäivää.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.