Verkkouutiset

”Jostakin tärkeästä se on pois”

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) totesi maanantai-iltana Ylen A-studion haastattelussa, että hallitus joutunee tekemään ensi kevään kehysriihessä lisätoimia valtiontalouden tasapainottamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Noin viitisen miljardia on leikattu ja nostettu veroja. Työtä pitää valitettavasti, todennäköisesti jatkaa ensi keväänä, Katainen sanoi Ylen haastattelussa.

– En osaa vielä sanoa mistä leikataan tai mitä veroja korotetaan, mutta jostakin tärkeästä se on pois.

Hallitus sopi perjantaina hyväksyessään rakenneuudistuspaketin, että lisätoimia tehdään jos nyt tehdyt päätökset eivät ole riittäviä.

Kataisen mukaan eläkeikä tulee todennäköisesti nousemaan vuodesta 2017 alkaen kahdella vuodella. Työmarkkinajärjestöillä pitäisi olla asiasta päätös ensi syksynä. Eläkeikä tulisi pääministerin mielestä sitoa elinajan odotteeseen.

– Kun elämme koko ajan pidempään, on maalaisjärjen mukaista, että teemme työtä pidempään, Katainen sanoo.

Oppositiopuolue keskustasta ihmeteltiin maanantaina, miksi hallitus ulkoistaa itsensä eläkepäätöksestä. Kataisen mukaan hallitus ei puuttunut eläkeikään rakennepaketissa, koska asiasta ovat perinteisesti päättäneet työmarkkinajärjestöt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)