Verkkouutiset

Pastori ”tuoksahti selkeästi alkoholilta” kirkon vaalitilaisuuden Mannerheim-häpäisyssä

Kirkossa tapahtuneessa vaalivälikohtauksessa oli paikallaolijan mukaan alkoholilla osuutta asiaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi perjantaiaamuna Iltalehden uutisesta, jonka mukaan ”Mannerheimin päiväkäsky häpäistiin”.

Tuohtunutta yleisöä oli poistunut Helsingin Kallion kirkosta keskustelutilaisuudesta, jossa pastori ja vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas Kai Sadinmaa oli liimannut omat päiväkäskynsä marsalkka Mannerheimin sotavuosina antaman päiväkäskytaulun päälle.

Kallion kirkossa oli paikalla kutsuttuna keskustelijana kokoomuksen kansanedustajaehdokas Atte Kaleva. Hän kertoo blogikirjoituksessaan, että kirkossa koeteltiin performanssissa hyvän maun rajoja.

Kaleva kirjoittaa, ettei haluaisi nostaa julkisuuskampanjaa esiin, mutta ”näin räikeistä julkisista ylilyönneistä ei pidä vaieta”.

– Saapuessani Kallion kirkon sivuholviin minut otti vastaan pirteän iloinen ja selkeästi alkoholilta tuoksahtava Sadinmaa hänestä dokumenttielokuvaa tekevän kuvausryhmän ympäröimänä. Allekirjoitettavakseni annettiin paperi, jossa suostun siihen, että minusta kuvattua ja nauhoitettua materiaalia voitaisiin myöhemmin käyttää elokuvassa, Atte Kaleva kirjoittaa.

Kirkkosalissa Kai Sadinmaa oli Atte Kalevan mukaan ilmoittanut marsalkan päiväkäskyn edustavan aikaa, jolloin ”Suomi yhdessä Natsi-Saksan kanssa hyökkäsi Neuvostoliittoon”.

– Sadinmaa halusi nyt julkaista uuden, itse kirjoittamansa päiväkäskyn. Tässä manifestissaan hän monisanaisesti kiitti Suomen äitejä heidän luovuttaessaan poikansa kapitalismin uhreiksi ja ilmoitti myöntäneensä heille siitä hyvästä vapaudenristin. Totesin kuuluvaan ääneen: ’Uskomatonta roskaa!’, Kaleva kirjoittaa.

– Pahoittelin osaltani sivusaliin palanneelle kuulijakunnalle heidän joutumistaan tällaisen narsistis-egoistisen farssin todistajiksi. Pyysin allekirjoittamani sopimuksen takaisin ja poistuin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)