Kokoomuskansanedustaja suivaantui: Onko hallitusohjelma enää voimassa?

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) suivaantui elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) ilmoitukseen, jonka mukaan paikallista sopimista kehitetään pääsääntöisesti työ- ja virkaehtosopimuksiin kirjaamalla.

  • LKS 20160202  Kansanedustaja Harri Jaskari  2. helmikuuta 2016 eduskunnassa, jossa äänestettiin  tiistaina  puhemiehen ja kahden varapuhemiehen vaaleissa. Eduskunnan puhemiehenä jatkaa perussuomalaisten Maria Lohela. Hän sai vaalissa 148 ääntä. Tyhjää äänesti 36 edustajaa. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Harri Jaskari.

    ()

– Kyllä nyt mietityttää tämä paikallisen sopimisen vesittyminen, Harri Jaskari kirjoittaa Uuden Suomen puheenvuorossaan.

Hänen mielestään julkisuuteen tulleet tiedot ovat hallitusohjelman vastaisia.

– Tässähän pitää tehdä neuvottelut siitä, onko hallitusohjelma enää voimassa? Vai tehdäänkö mitä sattuu?, Jaskari kysyy.

Hän kertoo kuitenkin aina yrittävänsä löytää jotain positiivisuuden liekkiä.

– Lainsäädäntöhanke etenee! Ratkaiseva hetki on nyt toukokuussa. Jos TES ei anna riittäviä paikallisen sopimisen elementtejä, sitten taas hallitus etenee lakiteitse. Vai eteneekö?

Jaskarin mielestä lakiesitysten (paikallisesta sopimisesta) pitää mennä ilman odottelua eduskuntaan

– Tämähän taitaa olla jo kuudes kerta, kun aikatauluja siirretään. Työpaikkoja katoaa samanaikaisesti ja kilpailukyky katoaa. Olen surullinen tästä veivauksesta. Hallituksessa on uudistuksen henki, mutta teot ovat tässä suhteella olleet miniatyyrisia, Jaskari kirjoittaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.