Verkkouutiset

Eero Heinäluoma pitää keskustaa ja demareita ulkopoliittisen linjan takuupuolueina

Suomen ja Ruotsin pysyminen sotilasliittojen ulkopuolella on Pohjolassa vakauttava ja alueen turvallisuutta vahvistava tekijä, katsoo kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eero Heinäluoman mukaan Naton ja Venäjän välinen jännite on Itämerellä selvässä kasvussa.

– Itämeren alueella eletään nyt lisääntyvän vastakkainasettelun aikaa. Venäjä ja Nato lähettävät viestejä toisilleen enemmän sotaväen sijoittelun, kaluston esittelyn ja sotaharjoitusten lisäämisen kautta kuin poliittisen vuoropuhelun kautta, hän sanoi vappupuheessaan Seinäjoella.

Hänen mukaansa jännityksen keskellä on tärkeätä huolehtia Pohjolan vakaudesta ja rakentaa edellytyksiä paluulle poliittiseen vuoropuheluun.

– Suomen ulkopolitiikkaa on vuosikymmenet ohjannut pyrkimys olla pikemminkin osa ratkaisua kuin osa ongelmaa. Niin nytkin. Suomi on vaikeissakin oloissa halunnut pitää vuoropuhelun kanavat auki. Presidentti (Sauli) Niinistö on tässä laittanut itsensä likoon. Viimeksi saman teki pääministeri (Juha) Sipilä (kesk.).

Heinäluoman mielestä Suomen ja Ruotsin pysyminen sotilasliittojen ulkopuolella on Pohjolassa vakauttava ja alueen turvallisuutta vahvistava tekijä.

– Suomi ei uhkaa omalla toiminnallaan ketään eikä Suomen alue ole käytettävissä hyökkäyksiin kolmansia maita vastaan. Tästä linjasta on tärkeä pitää juuri nyt kiinni.

Heinäluoman mukaan keskusta ja sosialidemokraatit ovat pitkään olleet Suomen ulkopoliittisen linjan jatkuvuuden takuupuolueet.

– Näiden kahden puolueen vastuunkantoa ja kykyä yhteistoimintaan tarvitaan tänäänkin. Jos sisäpolitiikan asioissa vastakkainasettelu on tosiasia, on erityisen arvokasta, että ulkopolitiikan ja kansallisen turvallisuuden asioissa keskusta ja sosialidemokraatit näyttävät kykyä astua yhtä jalkaa.

– Pääministerinä Juha Sipilä ansaitsee tunnustuksen maltillisesta ja rakentavasta ulkopolitiikan ensimmäisestä vuodesta. Pääministerin johdonmukaiset kannanotot ja käytännön toiminta lisäävät luottamusta Suomen ulko-ja turvallisuuspoliittisen linjan ennustettavuuteen. SDP:n puheenjohtaja (Antti) Rinne on omalta osaltaan korostanut sosialidemokraattien selkeää tukea vakiintuneella linjallamme, Heinäluoma kehui.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)